FutureProef

FutureProef

 

De derde editie van FutureProef zit er al op. Meer dan 50 bedrijven hebben grote aantallen leerlingen ontvangen en rondgeleid door hun fabrieken of hebben gastlessen gegeven op de scholen. De kick-off vond op 6 november plaats bij Royal A-Ware in Heerenveen. Bij zuivelfabriek De Graafstroom liep ook een enthousiaste vlogger mee. Onderstaande bedrijven hebben onder andere een bijdrage geleverd aan FutureProef:

Pre Pain heeft vorige week bezoek gehad van leerlingen van het Montessori College Twente.
– Leerlingen van het Marnix college uit Ede zijn vorige week op bezoek geweest bij Remeker.
De Koning Vlees ontving 4 klassen van het Walburg- en Develsteincollege in Zwijndrecht.
SuikerUnie heeft al veel leerlingen op bezoek gehad van het Techniek College Rotterdam en Insula College Dordrecht en ze verwachten deze week nog leerlingen van het Wellant College Klaaswaal.
Arla heeft leerlingen ontvangen vanuit Aeres Nijkerk, op Facebook staat een fotoverslag.
Koopmans Meel heeft in Leeuwarden bezoek gehad van leerlingen van het Comenius Esdoorn en OSG Piter Jelles.
CSK heeft in Leeuwarden leerlingen van het Piter Jelles op bezoek gehad, evenals studenten van MBO Life Sciences.
DOC Kaas hield afgelopen vrijdag een open scholen dag en ontving in Hoogeveen maar liefst 350 leerlingen. De beroepen die vertegenwoordigt waren; RMO chauffeur, Operator Voorfabriek, Storingsmonteur, Onderhoudsmonteur, Producttechnoloog, operator Kaasmakerij, operator Kaaspakhuis, Laboranten, Salesmanager en medewerker Verkoop Binnendienst.
– Leerlingen van het Avicenna college hebben een gastles gekregen van Unilever en zullen later deze maand een rondleiding door de fabriek in Rotterdam krijgen.
Double Aces uit Ede kreeg op twee momenten vorige week leerlingen lang van het CSV en hebben een leuk bezoek gehad.
– Bij Essensor uit Ede zijn leerlingen van Aeres op bedrijfsbezoek geweest en later deze week zal nog een groep van deze school daar op bezoek gaan. Tevens krijgt het Marnix een masterclass van dit bedrijf.
Royal A-Ware heeft leerlingen ontvangen van het Linde college uit Wolveg, de vlog is te vinden op: http://www.futureproef.nl/

Over FutureProef

Bij levensmiddelenproductie is borging van hygiëne en voedselveiligheid essentieel. Om die reden is het niet mogelijk om zomaar bij een levensmiddelenfabriek binnen te gaan. Dat is best jammer, want er zijn genoeg interessante dingen te zien in zo’n fabriek. En – zeker niet onbelangrijk: er liggen mooie arbeidskansen in deze branche, zeker voor jonge mensen met interesse in techniek. Met FutureProef bieden we scholieren daarom eens per jaar de unieke kans een kijkje in de keuken bij de levensmiddelenindustrie te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie: Sanneke van de Castel, sanneke@futureproef.nl of 0318-648 750