Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

5 oktober 2017


Wie graag geïnspireerd wil worden in de strijd tegen voedselverspilling is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lunchmeeting ‘Tegengaan van Voedselverspilling in de praktijk’ op donderdag 26 oktober. Deze meeting is georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel en vindt plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Pitches over oplossingen in de praktijk
Vier praktijkcases uit Nederland en Belgie laten zien dat oplossingen in de keten voedselverspilling kan verminderen:

– Lekker en gezond die spreads van onverkochte groenten zoals wortels en paprika’s. Wonky Food vertelt over hun drive om met dit concept voedselverspilling tegen te gaan.
– Van sap tot Guacamole; ‘afgekeurde’ producten krijgen bij Delhaize een nieuwe bestemming.
– Van nevenstroom naar foodstroom, Lamb Weston Meijer wil aan de slag met aardappelstoomschillen
Supermarkten vertellen hoe het aanpassen van besteleenheden invloed heeft op voedselverspilling

Na deze pitches wilt u ongetwijfeld zelf actief aan de slag om voedselverspilling te verminderen! Dat kan want de oproep voor nieuwe CARVE projecten staat open zodat u in 2018 zelf een vraagstuk kunt onderzoeken. Tijdens deze lunchmeeting hoort u daar meer over. Meld u daarom aan voor 23 oktober secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl. Deelname is gratis.

Programma lunchmeeting
11:45 Inloop
12:10 – 12:20 Welkom door Marc Jansen, directeur CBL, namens de Alliantie Verduurzaming Voedsel
12:20 – 12:35 Presentatie: Tegengaan voedselverspilling: aan de slag! Door Joost Snels, WUR, projectleider CARVE
12:35 – 13:00 4 pitches van inspirerende praktijkcases
13:00 – 13:15 Break – Broodjes
13:15 – 14:15 Interactieve tafels: ‘wat kan ik van de praktijkcases leren?’
14:15 – 14:30 Wrap-up en afsluiting

Aansluitend aan de lunchmeeting is de Future Food Design Award Show en de Future of Food – Looking Back to Now Conference (in het kader van het Europese project Food Heroes). Dit is onderdeel van ‘The Embassy of Food’ op Dutch Design Week. Hiervoor kunt u zich ook opgeven.

Locatie en route
Keukenconfessies; Klokgebouw 127, 5617 AB Eindhoven. Gelegen aan de Philitelaan en het Ketelhuisplein. Het Klokgebouw is één van de hoofdlocaties van de Dutch Design Week.

Contact

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

18 mei 2016


Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

‘Einde Jaar tegen Voedselverspilling betekent niet einde inzet bedrijfsleven’

20 januari 2015


Alliantie Verduurzaming Voedsel presenteert resultaten en ambities aan staatssecretaris Dijksma. De Alliantie Verduurzaming Voedsel heeft de resultaten van het Jaar tegen Voedselverspilling aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken overhandigd. In 2014 zette het bedrijfsleven zich met een veelheid aan activiteiten in […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

European Bakery Innovation Centre maakt nieuwe producten uit retourbrood

23 maart 2016


Agrifoodketen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling Retourbrood gebruiken als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes levert kwalitatieve goede en smakelijke producten op. Dit blijkt uit een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre. Het innovatieproject is onderdeel van CARVE*: een […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn