FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

22 maart 2016


Verbetering productsamenstelling blijft essentieel voor gezonder voedingspatroon

Vandaag heeft het Voedingscentrum de vertaalslag van de Richtlijnen Goede Voeding 2015 naar een volwaardig voedingspatroon voor verschillende doelgroepen in Nederland gelanceerd: de nieuwe Schijf van Vijf en de daarbij behorende richtlijnen. De FNLI feliciteert het Voedingscentrum van harte met dit vernieuwde voorlichtingsmodel en is positief over het feit dat consumenten hiermee volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op weg worden geholpen om een verantwoord voedingspatroon te volgen.

De FNLI wijst echter op het belang dat ook minder bewuste consumenten gezonder gaan eten en drinken. Daarom blijft de levensmiddelenindustrie inzetten op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling, waarin samen met de supermarkten, horeca en catering en met het ministerie van Volksgezondheid (VWS) is afgesproken om producten stapsgewijs voedingskundig te verbeteren. Op die manier krijgen consumenten vanzelf en vaak ongemerkt minder zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) binnen, met name via de voedingsmiddelen die niet zijn opgenomen in de Schijf van Vijf. Het bedrijfsleven gaat graag met het Voedingscentrum in gesprek over hoe het nieuwe voorlichtingsmodel en het Akkoord elkaar wederzijds kunnen ondersteunen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

CBL en FNLI publiceren infographic met resultaten verbetering productsamenstelling

16 februari 2016


Vanmiddag hebben het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) een infographic aangeboden aan de Tweede Kamer met daarin de resultaten en ambities in het verbeteren van de samenstelling van voedingsmiddelen. De infographic geeft een overzicht […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nieuwe Richtlijnen goede voeding bevestigen ingeslagen weg verbetering productsamenstelling

5 november 2015


Reactie van de FNLI op de Richtlijnen goede voeding 2015 De nieuwe Richtlijnen bevestigen de weg die de levensmiddelenindustrie, samen met partners uit de voedselketen, reeds is ingeslagen met het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Daarin zijn afspraken gemaakt over een gezonder […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geen suiker en wederom minder zout in zomergroenten

26 juni 2017


De fabrikanten van groenteconserven zetten een nieuwe stap binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling*. Vanaf de oogst van 2017 en 2018 wordt er geen suiker en tot 25% minder zout toegevoegd aan ‘zomergroenten’ uit pot of blik. De nieuwe normen gelden […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn