Nieuws

(124 resultaten)




Vacature Beleidsmedewerker Voedselveiligheid en Voeding (fulltime)

6 december 2017


Beleidsmedewerker Voedselveiligheid en Voeding (fulltime) De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zoekt een enthousiaste en zelfstandige beleidsmedewerker Levensmiddelenwetgeving en Voedselveiligheid. Omschrijving van de functie Het gaat o.a. om concrete adviezen geven aan leden van de FNLI op specifieke terreinen, zoals […]

Bas Alblas nieuwe voorzitter bestuur FNLI

29 november 2017


Vanaf 1 april 2018 zal Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer, de voorzittershamer gaan hanteren in het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Hiermee wordt hij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de rol die de […]

Convenant voor betere aansluiting groen werkveld – onderwijs

15 november 2017


Begin november ondertekende de FNLI samen met andere werkgevers uit de groene sector een convenant om duurzame samenwerking te bekrachtigen. Via het platform ‘onderstructuur groen’ waarin het groene bedrijfsleven is vertegenwoordigd, worden de gemeenschappelijke onderwijsbelangen in het mbo behartigd. Er […]

FutureProef van start bij Royal A-Ware Heerenveen

6 november 2017


Van 6 t/m 17 november 2017 stelt de levensmiddelenindustrie voor de derde maal haar deuren open voor vmbo- en havo-scholieren uit de regio om kennis te maken met arbeidskansen in de sector. Dit jaar doen er voor het eerst zes […]

Pampers Merk van het Jaar 2017

19 oktober 2017


Red Bull wint Bijzondere Prestatie award voor beste Merkkrachtontwikkeling Pampers is uit 89 A-merken door de Nederlandse consument verkozen tot Merk van het Jaar 2017. Uit in totaal 50.000 scores, gekwantificeerd en beoordeeld door GfK, scoorde Pampers het hoogst op […]

Seinen op groen voor levensmiddelenindustrie

18 oktober 2017


De seinen staan op groen voor de levensmiddelenindustrie in Nederland. Dat blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2017 die de FNLI morgen publiceert. Met een stijging van 5,4 procent kent de levensmiddelenindustrie de hoogste productiegroei in vijf jaar, terwijl het ondernemers- […]

Genomineerden Merk van het Jaar awards 2017 bekend

9 oktober 2017


Bijzondere prestatie award voor ontwikkeling in Merkkracht De genomineerden voor de FNLI Merk van het Jaar awards 2017 zijn bekend. In een grootschalig consumentenonderzoek onder ruim 11.500 shoppers, uitgevoerd door GfK, zijn 89 merken beoordeeld op kwaliteit, innovatie en expressiviteit. […]

Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

5 oktober 2017


Wie graag geïnspireerd wil worden in de strijd tegen voedselverspilling is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lunchmeeting ‘Tegengaan van Voedselverspilling in de praktijk’ op donderdag 26 oktober. Deze meeting is georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel en […]

Jaarlijkse monitoring kinderreclame laat verbetering in de naleving zien

24 augustus 2017


Den Haag, 24 augustus 2017 –  Voor de zesde keer op rij publiceert de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) de jaarlijkse monitoring van de naleving van de reclameregels voor voedingsmiddelen gericht op kinderen. De Stichting Reclame Code onderzocht in opdracht […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

17 augustus 2017


Eerder heeft de FNLI geconstateerd dat producten met ei erin verwerkt veilig te eten zijn. Dat geldt nog steeds, ook na de recent uitgevoerde controles door de industrie en handhaving van de richtlijnen door de NVWA. Tot op heden zijn er […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

7 augustus 2017


Met de recent door de NVWA bekendgemaakte analyseresultaten en op basis van de eigen risico-inventarisatie op Fipronil, concludeert de FNLI dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt, veilig gegeten kunnen worden. Levensmiddelenfabrikanten hebben besmette ei-grondstoffen geblokkeerd en gebruiken alleen […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

3 augustus 2017


Aan de hand van de nu beschikbare informatie concludeert de FNLI dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt veilig gegeten kunnen worden. Levensmiddelenfabrikanten stellen daarnaast vast of er besmette eieren zijn gebruikt door de herkomst van de gebruikte eieren […]