Nieuws

(131 resultaten)




Agrofood bijeenkomst

8 mei 2018


Graag nodigen we ondernemers, energiecoördinatoren en duurzaamheidsmanagers uit de voedselverwerkende industrie uit voor de AgroFood bijeenkomst: Klimaat- en Energieakkoord in beeld op 18 mei van 09.30 tot 15.00 uur in de Malietoren in Den Haag. Tijdens deze informatieve dag wordt […]

Kinderidolen uit het schap

1 mei 2018


Kinderidolen zoals Stuart, Kevin en Bob (beter bekend als de Minions) op verpakkingen van minder gezonde producten zijn definitief verleden tijd. De FNLI en haar leden hebben met adverteerders afgesproken om de regels voor kinderidolen uit te breiden naar schapmaterialen […]

Advies Commissie Productverbetering kiest voor andere aanpak herformulering

26 april 2018


De aanbevelingen die de Commissie Criteria Productverbetering doet over het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) stuurt aan op een andere benadering dan hoe het Akkoord nu werkt. Het Akkoord is in 2014 in het leven geroepen. In de huidige aanpak maken […]

FNLI reactie op nieuws over betalingstermijnen

11 april 2018


De FNLI vindt het steeds verder oprekken van betalingstermijnen onwenselijk, dit is niet in het belang van de levensmiddelenindustrie en haar ketenpartners. Als er een wijziging van de wettelijke betalingstermijn wordt ingevoerd kán dit een verbetering zijn van de huidige […]

Werkbezoek van minister Schouten aan Bakker Barendrecht

28 maart 2018


Ketensamenwerking cruciaal voor duurzame productie en distributie van groenten en fruit. Ridderkerk, 26 maart 2018 – Op uitnodiging van de Alliantie Verduurzaming Voedsel bracht Carola Schouten, minister van LNV, vandaag een werkbezoek aan Bakker Barendrecht in Ridderkerk. De minister heeft […]

De Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt namens de gehele voedselketen ‘Het klimaat op ons bord’ aan minister Schouten (LNV)

13 maart 2018


Rhenen, 13 maart 2018 – Gisteren overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, het boekje ‘het klimaat op ons bord’ aan Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Een symbolisch bord, met een greep uit de vele […]

Bedrijfsleven blij met afspraken zwerfafvalreductie met staatssecretaris Van Veldhoven

10 maart 2018


Over twee dingen is iedereen het eens. Het recyclen van plastic is belangrijk voor het milieu: plastic verpakkingsafval kunnen we weer als grondstof gebruiken voor nieuwe producten. En, verpakkingen horen niet op straat of in de natuur. Vandaag heeft staatssecretaris […]

FNLI ziet aanmoediging in rapporten NVWA over daling zout en vetten levensmiddelen

22 december 2017


  In de vandaag gepubliceerde rapporten van de NVWA over de reductie van zout en (verzadigd) vet, ziet de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie een voorzichtige bemoediging dat het Akkoord van de sector uit 2014 werkt. Dit Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) bevat […]

Bas Alblas nieuwe voorzitter bestuur FNLI

29 november 2017


Vanaf 1 april 2018 zal Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer, de voorzittershamer gaan hanteren in het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Hiermee wordt hij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de rol die de […]

Convenant voor betere aansluiting groen werkveld – onderwijs

15 november 2017


Begin november ondertekende de FNLI samen met andere werkgevers uit de groene sector een convenant om duurzame samenwerking te bekrachtigen. Via het platform ‘onderstructuur groen’ waarin het groene bedrijfsleven is vertegenwoordigd, worden de gemeenschappelijke onderwijsbelangen in het mbo behartigd. Er […]

FutureProef van start bij Royal A-Ware Heerenveen

6 november 2017


Van 6 t/m 17 november 2017 stelt de levensmiddelenindustrie voor de derde maal haar deuren open voor vmbo- en havo-scholieren uit de regio om kennis te maken met arbeidskansen in de sector. Dit jaar doen er voor het eerst zes […]

Pampers Merk van het Jaar 2017

19 oktober 2017


Red Bull wint Bijzondere Prestatie award voor beste Merkkrachtontwikkeling Pampers is uit 89 A-merken door de Nederlandse consument verkozen tot Merk van het Jaar 2017. Uit in totaal 50.000 scores, gekwantificeerd en beoordeeld door GfK, scoorde Pampers het hoogst op […]

Seinen op groen voor levensmiddelenindustrie

18 oktober 2017


De seinen staan op groen voor de levensmiddelenindustrie in Nederland. Dat blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2017 die de FNLI morgen publiceert. Met een stijging van 5,4 procent kent de levensmiddelenindustrie de hoogste productiegroei in vijf jaar, terwijl het ondernemers- […]

Genomineerden Merk van het Jaar awards 2017 bekend

9 oktober 2017


Bijzondere prestatie award voor ontwikkeling in Merkkracht De genomineerden voor de FNLI Merk van het Jaar awards 2017 zijn bekend. In een grootschalig consumentenonderzoek onder ruim 11.500 shoppers, uitgevoerd door GfK, zijn 89 merken beoordeeld op kwaliteit, innovatie en expressiviteit. […]

Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

5 oktober 2017


Wie graag geïnspireerd wil worden in de strijd tegen voedselverspilling is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lunchmeeting ‘Tegengaan van Voedselverspilling in de praktijk’ op donderdag 26 oktober. Deze meeting is georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel en […]

Jaarlijkse monitoring kinderreclame laat verbetering in de naleving zien

24 augustus 2017


Den Haag, 24 augustus 2017 –  Voor de zesde keer op rij publiceert de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) de jaarlijkse monitoring van de naleving van de reclameregels voor voedingsmiddelen gericht op kinderen. De Stichting Reclame Code onderzocht in opdracht […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

17 augustus 2017


Eerder heeft de FNLI geconstateerd dat producten met ei erin verwerkt veilig te eten zijn. Dat geldt nog steeds, ook na de recent uitgevoerde controles door de industrie en handhaving van de richtlijnen door de NVWA. Tot op heden zijn er […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

7 augustus 2017


Met de recent door de NVWA bekendgemaakte analyseresultaten en op basis van de eigen risico-inventarisatie op Fipronil, concludeert de FNLI dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt, veilig gegeten kunnen worden. Levensmiddelenfabrikanten hebben besmette ei-grondstoffen geblokkeerd en gebruiken alleen […]

Producten met ei erin verwerkt zijn veilig te eten

3 augustus 2017


Aan de hand van de nu beschikbare informatie concludeert de FNLI dat producten waarin mogelijk besmet ei is verwerkt veilig gegeten kunnen worden. Levensmiddelenfabrikanten stellen daarnaast vast of er besmette eieren zijn gebruikt door de herkomst van de gebruikte eieren […]

Onderzoek aanwezigheid fipronil in eieren

1 augustus 2017


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert momenteel onderzoek naar het gebruik van fipronil in de pluimveesector. Fipronil is een niet toegelaten middel dat gebruikt is door een pluimvee-servicebedrijf dat stal-ontsmettingen uitvoert bij pluimveehouders. De NVWA en de sector hebben […]

Nederlander tevreden over voedselveiligheid, maar blijft kritisch op productinformatie

28 juni 2017


De Nederlandse consument beoordeelt de levensmiddelenindustrie met een ruime voldoende (6,9). Voedselveiligheid en gezondheid zijn de twee belangrijkste thema’s in het oordeel. Het online platform Nederland Voedselland dat de FNLI vorig jaar in het leven heeft geroepen om de dialoog […]

Geen suiker en wederom minder zout in zomergroenten

26 juni 2017


De fabrikanten van groenteconserven zetten een nieuwe stap binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling*. Vanaf de oogst van 2017 en 2018 wordt er geen suiker en tot 25% minder zout toegevoegd aan ‘zomergroenten’ uit pot of blik. De nieuwe normen gelden […]

Afscheid Philip den Ouden

2 juni 2017


Op 1 juni nam Philip den Ouden, na 13 jaar, officieel afscheid als directeur van de FNLI. In hartje Den Haag werd door velen uit de levensmiddelenindustrie bij zijn vertrek stilgestaan. Het stokje is nu officieel overgenomen door Marian Geluk, […]

FNLI lanceert toolkit om risico’s op aanwezigheid van minerale oliën in producten in kaart te brengen

17 mei 2017


Om de voedselveiligheid nog beter te beheersen heeft de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie een toolkit gelanceerd die helpt bepalen waar de grootste risico’s op aanwezigheid van minerale oliën in levensmiddelen liggen. Door deze identificatie van risico’s is het mogelijk gericht maatregelen […]