Premier Rutte neemt rapport over uitdagingen voedingssector in ontvangst

Premier Rutte neemt rapport over uitdagingen voedingssector in ontvangst

25 april 2016


  • Paul Polman (CEO Unilever) en Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina en voorzitter FNLI) overhandigen rapport ‘Spreek Smakelijk’
  • FNLI lanceert ‘Een open gesprek over voedsel’ tijdens eerste VoedselPoort

Minister-president Mark Rutte ontving vandaag het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Volgens het rapport van adviesbureau Roland Berger, in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), moet de levensmiddelenindustrie beter met de consument en burger in gesprek treden om vertrouwen in de sector te versterken. De FNLI gaf vanmiddag, tijdens de eerste Voedselpoort, de aftrap voor een bredere dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving onder de naam ‘Een open gesprek over voedsel’.

Premier Rutte ontving naast het rapport ook een schaalmodel van een ‘fabriek van plexiglas’. Het model staat symbool voor de weg naar meer openheid en transparantie die de Nederlandse levensmiddelenindustrie inslaat. Minister-president Mark Rutte: “De vraag naar Nederlands voedsel gaat alleen maar toenemen. Wereldwijd hebben we straks 9 miljard monden te voeden. Wij staan op pole position om daarin een grote rol te spelen. Dat de sector nu zelf tot op de bodem uitzoekt hoe het beter kan, is een teken van kracht en van ambitie. Zeker als je al een uitstekende positie hebt.”

Paul Polman, CEO Unilever: “We zien een wereldwijde trend waarin maatschappelijke vraagstukken de basis van onze voedselproductie raken. Het is aan ons als sector om oprecht naar de vraagstukken te kijken, erover in gesprek te gaan en de wijze van productie in de gehele keten hierop in te richten.”

Een open gesprek over voedsel
Bas van den Berg, FNLI-voorzitter en COO Royal FrieslandCampina: “Als voorzitter van de FNLI nodig ik al onze stakeholders uit een ‘open gesprek over voedsel’ te voeren. Zou het niet mooi zijn als we een online keukentafel bouwen waaraan gesprekken over voedsel tussen consument, wetenschap, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kunnen plaatsvinden. Met ruimte voor discussie en verschil van inzicht en met een onafhankelijke keukenmeester die het gesprek begeleidt.”

Kijk voor meer informatie op www.spreeksmakelijk.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

Week van de Levensmiddelenindustrie dit jaar in drie regio’s

2 mei 2016


FNLI organiseert FutureProef 2016 in Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef: Week […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

‘Levensmiddelenindustrie heeft dringend technici nodig’

8 oktober 2015


• Taskforce HCA Food & Feed presenteert visie op toekomstbestendig beroepsonderwijs • Tot 2022 zijn er circa 1600 medewerkers per jaar nodig • Eerste ‘Week van de Levensmiddelenindustrie’ van start in Noord-Nederland De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Seinen op groen voor levensmiddelenindustrie

18 oktober 2017


De seinen staan op groen voor de levensmiddelenindustrie in Nederland. Dat blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2017 die de FNLI morgen publiceert. Met een stijging van 5,4 procent kent de levensmiddelenindustrie de hoogste productiegroei in vijf jaar, terwijl het ondernemers- […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn