Vacature Beleidsmedewerker Voedselveiligheid en Voeding (fulltime)

Vacature Beleidsmedewerker Voedselveiligheid en Voeding (fulltime)

6 december 2017


Beleidsmedewerker Voedselveiligheid en Voeding (fulltime)

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zoekt een enthousiaste en zelfstandige beleidsmedewerker Levensmiddelenwetgeving en Voedselveiligheid.

Omschrijving van de functie

Het gaat o.a. om concrete adviezen geven aan leden van de FNLI op specifieke terreinen, zoals etikettering en voedselveiligheid. De meer dan 500 leden van de FNLI vertrouwen op jouw advies waar het aankomt op (Europese) levensmiddelenwetgeving. Daarnaast werk je in projecten om continu de kwaliteit van de producten en de communicatie daarover te verbeteren. Bijvoorbeeld voedselverspilling en gebruik van de houdbaarheidsdatum; vergroting van de transparantie voor consumenten op de labels, adequate allergeneninformatie. Daarmee kun je impact hebben op wat er in de supermarkt in het schap ligt.

De functie vraagt van jou dat je

  • Snel nieuwe dossiers tot je kan nemen en analytisch sterk bent
  • Praktisch, service- en resultaatgericht bent
  • Goed gevoel hebt voor diplomatie en politieke verhoudingen
  • Minimaal een HBO opleiding hebt, zoals bijvoorbeeld Food & Business, Food Quality Management en Food Safety
  • 2 tot 3 jaar relevante werkervaring hebt.

Wat we bieden

Ons team werkt in het hart van de levensmiddelenindustrie en is tegelijk het eerste aanspreekpunt voor de overheid, Voedingscentrum, NVWA en andere stakeholders. De sfeer is open, informeel; er wordt hard gewerkt en veel plezier gemaakt. Op de werkvloer kom je ook collega’s tegen van andere branches zoals Koffie en Thee Nederland, De Nederlandse Brouwers etc. Er werken starters met ambitie bij ons en ook krachten met al jarenlange ervaring. De FNLI biedt een fantastische plek om veel te leren én snel impact te kunnen hebben.

De organisatie

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie is dé koepelorganisatie van bedrijven en brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie, met meer dan 400 leden. De FNLI behartigt de belangen van haar leden als woordvoerder en aanspreekpunt voor overheid, politiek, NGO’s en media. De belangrijkste beleidsterreinen voor de FNLI zijn: veiligheid & regelgeving; gezondheid; verduurzaming; concurrentiekracht en efficiënte ketens.

Meer informatie en solliciteren

Interesse? Mail je CV met motivatie brief vóór 20 december 2017 naar: sarnoldus@fnli.nl ovv ‘Vacature Voedselveiligheid en Voeding’.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn