Voedsel Verkiezingsdebat dinsdag 28 februari

Voedsel Verkiezingsdebat dinsdag 28 februari

24 februari 2017


Als belangenbehartigers van de agrifoodsector organiseren Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO Nederland), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op 28 februari 2017 het Voedsel Verkiezingsdebat. Negen (kandidaat-) Kamerleden zullen met elkaar in debat gaan over thema’s rondom voedsel. Helma Lodders (VVD), Anna-Lena Hedin Penninx (PvdA), Henk van Gerven (SP), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Carla Dik-Faber (CU), Suzanne Kröger (GL), Sjaak Simonse (SGP) en Esther Ouwehand (PvdD) hebben hun deelname reeds bevestigd.

Zij zullen in discussie gaan over voedsel en de rol die de overheid daarin zou moeten spelen. Vinden de politici bijvoorbeeld dat de overheid moet ingrijpen in het voedingspatroon van consumenten, door belastingen, voedselonderwijs of etiketten? Zou een verbod op voedselverspilling in de keten bijdragen aan een bewustere omgang met grondstoffen en voedsel? Moet het mogelijk zijn om ketenafspraken te maken over duurzamere producten?

Daarnaast zullen de kandidaat-Kamerleden uitgedaagd worden om hun visie op de agrifoodsector te geven. Erkennen zij het belang van de Nederlandse agrifoodsector en is zij bereid ondernemerschap te faciliteren? Waar mag de agrifoodsector op rekenen als zij op 15 maart in de Tweede Kamer worden gekozen?

Lees hier de tien beleidsaanbevelingen van de Agrifoodsector aan de politiek.

Er is veel belangstelling voor dit debat, we zitten dan ook vol en aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het debat is morgen via Twitter te volgen via #voedseldebat en uiteraard volgt naderhand een verslag op fnli.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

FNLI doet oproep aan informateur Schippers

6 april 2017


De FNLI heeft op 5 april een brief aan informateur Schippers verzonden. Een kopie is gestuurd aan de fractievoorzitters en de woordvoerders van de onderhandelende partijen. In de brief vraagt de FNLI de onderhandelaars o.a. expliciete erkenning op te nemen […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn