Week van de Levensmiddelenindustrie dit jaar in drie regio’s

Week van de Levensmiddelenindustrie dit jaar in drie regio’s

2 mei 2016


FNLI organiseert FutureProef 2016 in Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen

De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie. In Noord-Nederland openden levensmiddelenfabrikanten hun deuren voor ruimt 1000 middelbare scholieren. Na dit eerste succes rolt de FNLI dit initiatief in 2016 uit in drie regio’s: Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen. Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan FutureProef 2016.

Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de voedingssector, en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen.

Drie regio’s
In het najaar van 2016 zullen levensmiddelenfabrikanten uit de regio’s Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen zich met FutureProef richten op VMBO- en HAVO-scholieren en hun leerkrachten en ouders. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt. De Week van de Levensmiddelenindustrie, waarin scholieren de bedrijven bezoeken, vindt plaats van 7 t/m 11 november 2016. Lees hier meer informatie over deelname aan FutureProef 2016.

Een open gesprek over voedsel
De FNLI organiseert dit initiatief mede in het kader van ‘Een open gesprek over voedsel’: een brede dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving met openheid en transparantie als uitgangspunt. Meer informatie: www.spreeksmakelijk.nl.

Foto: Leerlingen van het Marne College krijgen een rondleiding bij UCC Coffee in Bolsward tijdens de eerste Week van de Levensmiddelenindustrie (november 2015). 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

“Nederlandse levensmiddelenproducenten zijn winnaars van Europese samenwerking”

16 mei 2014


FNLI presenteert voedingsmiddelenetiket met ingrediënten voor een sterke Europese levensmiddelenindustrie. De Europese Unie is cruciaal voor de levensmiddelenindustrie, de grootste maakindustrie van Nederland. Dat stelt de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei. […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

‘Levensmiddelenindustrie heeft dringend technici nodig’

8 oktober 2015


• Taskforce HCA Food & Feed presenteert visie op toekomstbestendig beroepsonderwijs • Tot 2022 zijn er circa 1600 medewerkers per jaar nodig • Eerste ‘Week van de Levensmiddelenindustrie’ van start in Noord-Nederland De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Premier Rutte neemt rapport over uitdagingen voedingssector in ontvangst

25 april 2016


Paul Polman (CEO Unilever) en Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina en voorzitter FNLI) overhandigen rapport ‘Spreek Smakelijk’ FNLI lanceert ‘Een open gesprek over voedsel’ tijdens eerste VoedselPoort Minister-president Mark Rutte ontving vandaag het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn