Week van de Levensmiddelenindustrie dit jaar in drie regio’s

Week van de Levensmiddelenindustrie dit jaar in drie regio’s

2 mei 2016


FNLI organiseert FutureProef 2016 in Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen

De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie. In Noord-Nederland openden levensmiddelenfabrikanten hun deuren voor ruimt 1000 middelbare scholieren. Na dit eerste succes rolt de FNLI dit initiatief in 2016 uit in drie regio’s: Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen. Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan FutureProef 2016.

Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de voedingssector, en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen.

Drie regio’s
In het najaar van 2016 zullen levensmiddelenfabrikanten uit de regio’s Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen zich met FutureProef richten op VMBO- en HAVO-scholieren en hun leerkrachten en ouders. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt. De Week van de Levensmiddelenindustrie, waarin scholieren de bedrijven bezoeken, vindt plaats van 7 t/m 11 november 2016. Lees hier meer informatie over deelname aan FutureProef 2016.

Een open gesprek over voedsel
De FNLI organiseert dit initiatief mede in het kader van ‘Een open gesprek over voedsel’: een brede dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving met openheid en transparantie als uitgangspunt. Meer informatie: www.spreeksmakelijk.nl.

Foto: Leerlingen van het Marne College krijgen een rondleiding bij UCC Coffee in Bolsward tijdens de eerste Week van de Levensmiddelenindustrie (november 2015). 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

Scholieren uit Franeker winnen FutureProef Award 2015

20 november 2015


Dennis Weening reikt prijs uit als afsluiting van de eerste Week van de Levensmiddelenindustrie Leerlingen van christelijke scholengemeenschap Anna Maria van Schurman uit Franeker hebben de eerste FutureProef Award in de wacht gesleept. Met hun idee voor een verrassend én […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Onderzoek naar effecten gedifferentieerde belastingen op voeding en dranken

14 december 2015


In opdracht van de FNLI heeft economisch onderzoeksbureau Decisio een uitgebreide literatuurstudie verricht naar de mogelijke effecten van gedifferentieerde belastingen c.q. accijnzen op bepaalde voedingsmiddelen, (non-alcoholische) dranken of ingrediënten. Daarnaast is onderzocht wat de mogelijke effecten zouden zijn van een […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nederlanders tevreden over kwaliteit voedsel, maar bezorgd over toevoegingen

25 april 2016


Levensmiddelenindustrie wil af van zesjescultuur en start ‘open gesprek over voedsel’ Den Haag, 26 april 2016 – Nederlanders geven de levensmiddelenindustrie gemiddeld een 6,8 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de eerste Waarderingsmeter Levensmiddelenindustrie: een onderzoek naar de waardering en het […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn