Stichting Versfust

Een efficiënte logistiek is van groot belang voor de distributie van versproducten. De producten zijn immers beperkt houdbaar. De retail- en levensmiddelenindustrie werken in de Stichting VersFust samen om de versdistributie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Efficiëntie en duurzaamheid zijn daarbij de sleutelwoorden. De Stichting VersFust is een initiatief van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie.

Binnen de VersFustpool rouleren ruim 23 miljoen gestandaardiseerde fusten met een integraal kostenniveau dat tot de laagste in Europa behoort. Met een levensduur van minstens 15 jaar leveren de fusten een grote bijdrage aan duurzaamheid in de distributieketen.

De VersFustpool staat voor:

  • efficiënte en duurzame distributie van verse producten
  • lage operationele kosten
  • voldoende beschikbaarheid van fust
  • geen onnodige afstemming tussen retailers en producenten
  • materiaalbesparing op verpakkingen

De Stichting VersFust is eigenaar van het fust en bepaalt het beleid en de spelregels van de VersFustpool. Pool Service is de poolmanager en voert alle dagelijkse, operationele werkzaamheden uit.

Meer informatie: www.stichtingversfust.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

Campina wint FNLI Merk van het Jaar award 2014 Coca-Cola merk met meest herkenbare verpakking

30 oktober 2014


Dit jaar is Campina door de Nederlandse supermarktklant verkozen tot Merk van het Jaar 2014. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Mona en Douwe Egberts. De Merk van het Jaar awards werden vandaag voor de achtste achtereenvolgende keer […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Levensmiddelenindustrie: ‘meer focus op product en merk, minder op relatie met retail’ Top Topics onderzoek toont prioriteiten FMCG-branche

14 maart 2014


In 2014 is ‘product- en merkaanbod’ het belangrijkste onderwerp in de boardroom van de levensmiddelenindustrie. Voor directieleden in de foodretail is ‘economie en consumentenvraag’ de topprioriteit voor dit jaar. Dit blijkt uit het Top Topics FMCG brancherapport 2014, dat FNLI […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bedrijfsleven en wetenschap starten groot innovatieproject tegen voedselverspilling in agrifoodketen

18 juni 2015


De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research starten het project CARVE* om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. Dat werd bekend tijdens de internationale conferentie No More Food To Waste, georganiseerd door de Nederlandse overheid in […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn