Verbetering productsamenstelling

Voedingsmiddelenproducenten werken door innovatie en veranderde productsamenstelling aan het voedingskundige effect van producten. Op een verantwoorde wijze producten aanpassen is geen kortlopend traject: veiligheid, houdbaarheid, kwaliteit en consumentenbehoeften als smaak spelen mee in het proces. De levensmiddelenindustrie werkt samen met haar ketenpartners (supermarkten, horeca, catering) aan een reductie van het zoutgehalte, verzadigde vetten, de energiedichtheid en de portiegrootte van producten om het voor de consument gemakkelijker te maken een verantwoord voedingspatroon na te leven.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Overige Speerpunten

  • Voedingswaarde-informatie

    Consumenten kunnen op het etiket informatie vinden over onder andere de samenstelling van het product, de mogelijke aanwezigheid van allergenen, de hoeveelheid van het product, de houdbaarheid, de bewaarvoorschriften, de gebruiksvoorwaarden en de naam of adres van de verkoper. Vanaf […]

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
    Lees verder

Gerelateerde artikelen

Minister Schippers bezoekt Remia-fabriek in het kader van verbetering productsamenstelling

6 maart 2014


In het kader van het nationaal Akkoord Verbetering Productsamenstelling bracht minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vandaag een bezoek aan de fabriek van Remia in Den Dolder. Zij werd daarbij vergezeld door de VVD afdeling Zeist en […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

FNLI reactie rapport RIVM ‘Wat ligt er op ons bord’

24 januari 2017


De FNLI onderschrijft de noodzaak van samenhang in de aanpak voor een veilig, gezonder, duurzaam robuust voedselsysteem waarvoor het RIVM pleit in haar rapport ‘Wat ligt er op ons bord’. De samenwerking in de keten die het RIVM daarbij adviseert […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Schippers en bedrijfsleven tekenen akkoord vermindering zout, vet en calorieën

23 januari 2014


Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het Akkoord met het bedrijfsleven getekend om de samenstelling van producten te verbeteren. Doel is om gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieën in producten verder te verlagen. Hierdoor ontstaat […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn