Voedingswaarde-informatie

Consumenten kunnen op het etiket informatie vinden over onder andere de samenstelling van het product, de mogelijke aanwezigheid van allergenen, de hoeveelheid van het product, de houdbaarheid, de bewaarvoorschriften, de gebruiksvoorwaarden en de naam of adres van de verkoper. Vanaf 14 december 2014 is het verplicht om op het etiket ook de voedingswaarde te vermelden. Levensmiddelenproducenten zijn gebonden aan strenge regels die zijn vastgelegd in de Europese etiketteringsvoorschriften (Verordening EU nr. 1169/2011). De FNLI is voorstander van eenduidige, feitelijke, begrijpelijke en objectieve informatie op het etiket. Op basis daarvan kunnen consumenten een geïnformeerde keuze maken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Overige Speerpunten

  • Verbetering productsamenstelling

    Voedingsmiddelenproducenten werken door innovatie en veranderde productsamenstelling aan het voedingskundige effect van producten. Op een verantwoorde wijze producten aanpassen is geen kortlopend traject: veiligheid, houdbaarheid, kwaliteit en consumentenbehoeften als smaak spelen mee in het proces. De levensmiddelenindustrie werkt samen met […]

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
    Lees verder

Gerelateerde artikelen

FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

22 maart 2016


Verbetering productsamenstelling blijft essentieel voor gezonder voedingspatroon Vandaag heeft het Voedingscentrum de vertaalslag van de Richtlijnen Goede Voeding 2015 naar een volwaardig voedingspatroon voor verschillende doelgroepen in Nederland gelanceerd: de nieuwe Schijf van Vijf en de daarbij behorende richtlijnen. De […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

CBL en FNLI publiceren infographic met resultaten verbetering productsamenstelling

16 februari 2016


Vanmiddag hebben het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) een infographic aangeboden aan de Tweede Kamer met daarin de resultaten en ambities in het verbeteren van de samenstelling van voedingsmiddelen. De infographic geeft een overzicht […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nieuwe Richtlijnen goede voeding bevestigen ingeslagen weg verbetering productsamenstelling

5 november 2015


Reactie van de FNLI op de Richtlijnen goede voeding 2015 De nieuwe Richtlijnen bevestigen de weg die de levensmiddelenindustrie, samen met partners uit de voedselketen, reeds is ingeslagen met het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Daarin zijn afspraken gemaakt over een gezonder […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn