FNLI Award

Welke ‘Frontrunner’ van de levensmiddelenindustrie wint de FNLI Award?

Op 10 oktober 2019 reikt de FNLI voor het eerst de FNLI Award uit: een prijs voor personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze inzetten om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Personen die met recht de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ én een plek in de schijnwerpers verdienen.

Met het uitreiken van de FNLI Award beoogt de FNLI de mensen achter bijzondere, vernieuwende, creatieve initiatieven of projecten die raken aan de werkgebieden van FNLI extra voor het voetlicht te brengen. Ontwikkelingen die in de praktijk levensvatbaar zijn en grote maatschappelijke en economische impact kunnen hebben.

Belangrijke data

  • 10 oktober: aandacht voor Ad Jansen (Suiker Unie) Kees den Uijl (Euroma) en het Lipton-team (Unilever), bekendmaking van de winnaar en uitreiking FNLI Award 2019

Bekijk ook

 

 

Deelnamevoorwaarden

Personen of Teams werkzaam bij een FNLI-lidbedrijf kunnen zich kandidaat stellen of worden voorgedragen. Een team mag zijn samengesteld uit personen uit verschillende organisaties, waarbij het eigenaar- of projectleiderschap in ieder geval bij het FNLI-lid ligt.
Project rakend aan een FNLI-werkgebied/thema Het betreffende project of initiatief raakt aan één van de FNLI-speerpunten (lees de omschrijving) binnen de FNLI werkgebieden gezondheid, verduurzaming, veiligheid en regelgeving en efficiënte ketens.
Actueel Het betreft een nog lopend of net afgerond initiatief of project, waarbij de eventuele afrondingsdatum niet eerder ligt dan 1 juli 2018.
Zwaartepunt/focus in NL Het zwaartepunt van ontwikkeling en/of toepassing ligt in Nederland.
Publiciteit Het initiatief of project is in een fase dat er publiciteit aan mag worden gegeven.

Jury

De juryleden van links naar rechts: Katinka Abbenbroek (directeur Springtij), Bas Alblas (voorzitter FNLI), Loes de Maat (NVWA), Annet Roodenburg (HAS), Bert Roetert (CBL) en Laurens Sloot (EFMI/RUG, niet op de foto). ​​​​​

 

 

BEOORDELINGSCRITERIA

De inzendingen zullen worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • De haalbaarheid en mate van toepasbaarheid van het initiatief of project in relatie tot markt en marktomvang.
  • De potentiële maatschappelijke en economische impact die de implementatie van het project/initiatief met zich meebrengt.
  • De mate van vernieuwing en onderscheidend vermogen van het initiatief of project.
  • De rol van en wijze waarop individuele personen of teams bijdragen aan het initiatief of project.
  • De mate waarin het initiatief of project aansluit bij speerpunten van de FNLI

 

Proces

Op 10 oktober zullen de genomineerde kandidaten tijdens de FNLI jaarbijeenkomst persoonlijk aan het publiek worden voorgesteld en wordt de winnaar door het publiek gekozen.

 

Prijs en uitreiking

De drie genomineerden hebben hun plek in de schijnwerpers meer dan verdiend. Voor de genomineerden geldt daarom dat:

  • De nominatie ruime publicitaire aandacht krijgt.
  • De titel ‘Genomineerd voor de FNLI Award 2019’ gevoerd mag worden.
  • Het logo ‘Nominee FNLI Award 2019’ gevoerd mag worden.

Winnaar

Uitgeroepen worden tot winnaar van de FNLI Award 2019 betekent:

  • Ontvangst van de FNLI Award.
  • Ontvangst van een winnaarscertificaat met de jurybeoordeling.
  • Het mogen voeren van het ‘Winnaar FNLI Award 2019’-logo.
  • Het mogen voeren van de eervolle titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie 2019’.
  • Ruime publicitaire aandacht aansluitend op de uitreiking.
  • Ontvangst van een geldbedrag, te besteden door en voor het team, in relatie tot of ten behoeve van (doorontwikkeling van) het winnende initiatief of project.

Tijdens de FNLI jaarbijeenkomst op 10 oktober 2019 in Amersfoort worden de drie genomineerde kandidaten persoonlijk aan het publiek voorgesteld. Aan het eind van het programma kiest het publiek de winnaar en zal de FNLI Award 2019 worden overhandigd.

 

Genomineerden FNLI Award 2019

Teams van Euroma, Suiker Unie en Unilever strijden om FNLI Award 2019

5 juli 2019


Den Haag, 5 juli 2019. De drie genomineerden voor de FNLI Award 2019 zijn bekend. Kees den Uijl (Euroma), Ad Jansen (Suiker Unie) en het Lipton team (Unilever) zijn gekozen als potentiële winnaars van de FNLI Award en maken hiermee kans op de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’....

Lees meer over dit project

Teams van Euroma, Suiker Unie en Unilever strijden om FNLI Award 2019

5 juli 2019


Den Haag, 5 juli 2019. De drie genomineerden voor de FNLI Award 2019 zijn bekend. Kees den Uijl (Euroma), Ad Jansen (Suiker Unie) en het Lipton team (Unilever) zijn gekozen als potentiële winnaars van de FNLI Award en maken hiermee kans op de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’....

Lees meer over dit project

Teams van Euroma, Suiker Unie en Unilever strijden om FNLI Award 2019

5 juli 2019


Den Haag, 5 juli 2019. De drie genomineerden voor de FNLI Award 2019 zijn bekend. Kees den Uijl (Euroma), Ad Jansen (Suiker Unie) en het Lipton team (Unilever) zijn gekozen als potentiële winnaars van de FNLI Award en maken hiermee kans op de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’....

Lees meer over dit project

Gerelateerde artikelen

FNLI-Jaarbijeenkomst 2018: Lancering FNLI-Award en speech bestuursvoorzitter: ‘Hervind en bestendig het vertrouwen van de burger’

11 oktober 2018


Voorzitter Bas Alblas heeft tijdens zijn eerste FNLI-jaarbijeenkomst als voorzitter van de fabrikantenkoepel een oproep gedaan het vertrouwen van de consument en de burger te hervinden en te bestendigen. In zijn speech wees hij op de constructieve bijdrage van een […]

FNLI AWARD VOOR FRONTRUNNER IN DE VOEDSELINDUSTRIE

11 maart 2019


De Federatie Nederlandse levensmiddelenindustrie (FNLI) reikt voor het eerst dit jaar de FNLI Award uit. De naamprijs is bedoeld voor de personen of teams achter vernieuwende initiatieven of projecten met grote potentiële maatschappelijke en economische impact. Personen die het verschil […]