FNLI Award

Wie wint de FNLI Award 2020?

Inschrijven

Wilt u de Award dit jaar winnen? Meld u dan nu aan!

Met het uitreiken van de FNLI Award wil de FNLI de mensen achter bijzondere, vernieuwende, creatieve initiatieven of projecten die raken aan de werkgebieden van FNLI extra voor het voetlicht brengen. Ontwikkelingen die in de praktijk levensvatbaar zijn en grote maatschappelijke en economische impact kunnen hebben. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld. Hierbij wordt dit jaar extra gekeken naar de inzet van teams tijdens de coronacrisis.

Belangrijke data

 • 31 mei: Uiterste aanmelddatum
 • Juni: Jurybijeenkomst
 • 24 september 2020: FNLI-Jaarbijeenkomst

 

Bekijk ook

Inschrijven

Deelnamevoorwaarden

Personen of Teams werkzaam bij een FNLI-lidbedrijf kunnen zich kandidaat stellen of worden voorgedragen. Een team mag zijn samengesteld uit personen uit verschillende organisaties, waarbij het eigenaar- of projectleiderschap in ieder geval bij het FNLI-lid ligt. De jury kijkt dit jaar extra naar de inzet van teams tijdens de coronacrisis
Project rakend aan een FNLI-werkgebied/thema Het betreffende project of initiatief raakt aan één van de FNLI-dossiers (lees de omschrijving) binnen de FNLI werkgebieden gezondheid, verduurzaming, veiligheid en regelgeving en efficiënte ketens.
Actueel Het betreft een nog lopend of net afgerond initiatief of project, waarbij de eventuele afrondingsdatum niet eerder ligt dan 1 juli 2019.
Zwaartepunt/focus in NL Het zwaartepunt van ontwikkeling en/of toepassing ligt in Nederland.
Publiciteit Het initiatief of project is in een fase dat er publiciteit aan mag worden gegeven.

Jury

De juryleden van links naar rechts: Katinka Abbenbroek (directeur Springtij), Bas Alblas (voorzitter FNLI), Loes de Maat (NVWA), Annet Roodenburg (HAS), Bert Roetert (CBL) en Laurens Sloot (EFMI/RUG, niet op de foto). ​​​​​

 

 

BEOORDELINGSCRITERIA

De inzendingen zullen worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

 • De haalbaarheid en mate van toepasbaarheid van het initiatief of project in relatie tot markt en marktomvang.
 • De potentiële maatschappelijke en economische impact die de implementatie van het project/initiatief met zich meebrengt.
 • De mate van vernieuwing en onderscheidend vermogen van het initiatief of project.
 • De rol van en wijze waarop individuele personen of teams bijdragen aan het initiatief of project.
 • De mate waarin het initiatief of project aansluit bij dossiers van de FNLI

 

Proces

Op 24 september 2020 zullen de genomineerde kandidaten tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst persoonlijk aan het publiek worden voorgesteld en wordt de winnaar door het publiek gekozen.

 

Prijs en uitreiking

De drie genomineerden hebben hun plek in de schijnwerpers meer dan verdiend. Voor de genomineerden geldt daarom dat:

 • De nominatie ruime publicitaire aandacht krijgt.
 • De titel ‘Genomineerd voor de FNLI Award 2020’ gevoerd mag worden.
 • Het logo ‘Nominee FNLI Award 2020’ gevoerd mag worden.

Winnaar

Uitgeroepen worden tot winnaar van de FNLI Award 2020 betekent:

 • Ontvangst van de FNLI Award.
 • Ontvangst van een winnaarscertificaat met de jurybeoordeling.
 • Het mogen voeren van het ‘Winnaar FNLI Award 2020’-logo.
 • Het mogen voeren van de eervolle titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie 2020’.
 • Ruime publicitaire aandacht aansluitend op de uitreiking.
 • Ontvangst van een geldbedrag, te besteden door en voor het team, in relatie tot of ten behoeve van (doorontwikkeling van) het winnende initiatief of project.

Tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst op 24 september 2020 worden de drie genomineerde kandidaten persoonlijk aan het publiek voorgesteld. Aan het eind van het programma kiest het publiek de winnaar en zal de FNLI Award 2020 worden overhandigd.

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunnen potentiële kandidaten worden voorgedragen of kunnen kandidaten zich inschrijven voor deelname aan de strijd om de FNLI Award 2020. Inschrijving sluit op 1 juni. Lees hier de voorwaarden waar uw initiatief/project aan moet voldoen.  Het FNLI team controleert op basis van de informatie die via onderstaand formulier wordt aangeleverd of de inzending voldoende aansluit bij de voorwaarden en doelstelling van de FNLI Award.Voordrager Is de voorgedragen kandidaat op de hoogte van de voordracht?


Na ontvangst van de gegevens neemt het FNLI team contact op met de voorgedragen kandidaat om de inschrijving te bevestigen.
Kandidaat (Bij een team 1 contactpersoon opgeven)
Vul onderstaand nadere informatie over het initiatief of project en eventuele betrokkenen
Korte samenvatting van het initiatief van het project
Beknopte motivatie voor inschrijving
Overige informatie/opmerkingen

Gerelateerde artikelen

Persbericht: Inschrijvingen FNLI Award 2020 geopend!

27 maart 2020


Den Haag, 27 maart 2020 | Meer dan ooit blijkt dat de voedingssector van onmiskenbaar belang is voor de samenleving. Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook […]

FNLI AWARD VOOR FRONTRUNNER IN DE VOEDSELINDUSTRIE

11 maart 2019


De Federatie Nederlandse levensmiddelenindustrie (FNLI) reikt voor het eerst dit jaar de FNLI Award uit. De naamprijs is bedoeld voor de personen of teams achter vernieuwende initiatieven of projecten met grote potentiële maatschappelijke en economische impact. Personen die het verschil […]

FNLI-Jaarbijeenkomst 2018: Lancering FNLI-Award en speech bestuursvoorzitter: ‘Hervind en bestendig het vertrouwen van de burger’

11 oktober 2018


Voorzitter Bas Alblas heeft tijdens zijn eerste FNLI-jaarbijeenkomst als voorzitter van de fabrikantenkoepel een oproep gedaan het vertrouwen van de consument en de burger te hervinden en te bestendigen. In zijn speech wees hij op de constructieve bijdrage van een […]