FNLI Award

Lancering FNLI-Award: de Front Runner Prijs van de levensmiddelenindustrie!

De FNLI heeft op haar jaarbijeenkomst een nieuwe prijs gelanceerd: de FNLI-Award. Dé Front Runner Prijs van de levensmiddelenindustrie! Deze prijs zal voor het eerst in 2019 worden uitgereikt. De FNLI-Award beloont het beste initiatief of project met potentieel grote impact op de belangrijke thema’s van de FNLI.

Steeds meer fabrikanten houden zich bezig met uitdagingen op het gebied van duurzaam verpakken, productverbetering, vernieuwende inzichten ten aanzien van operationalisering, internationale verantwoorde inkoop, energiebesparing enzovoort. Met deze prijs krijgen de mensen achter deze initiatieven de aandacht die ze verdienen.

Loop je altijd net een stapje harder om jullie product nóg veiliger, gezonder en duurzamer te maken? Heb jij of jouw team onlangs een innovatief project ontwikkeld op het gebied van bijvoorbeeld herformulering, verpakkingen of het tegengaan van voedselverspilling? Of ken je een collega die het verdient om voor zijn/haar innovatieve project genomineerd te worden?

Meld dan je collega of jezelf aan als mogelijke kanshebber voor de nieuwe FNLI-Award!

Om u te kunnen inschrijven moet uw inschrijving voldoen aan onderstaande voorwaarden:

Persoon of Team (medewerker, team, afdeling, onderneming van een FNLI-lid)
Project rakende aan een FNLI-werkgebied/thema
Actueel reeds (deels) ontwikkeld project (binnen het lopende jaar)
Zwaartepunt/focus in NL (bijvoorbeeld: product voor de Nederlandse markt, vanuit Nederlands team etc)

Omschrijving thema’s

De FNLI-werkgebieden zijn: duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid, efficiënte ketens, concurrentiekracht. Raakt jouw project of dat van je team één van deze werk werkgebieden? Denk bijvoorbeeld aan een project op het gebied van productherformulering, duurzame verpakkingen, recycling, acties ter bevordering van consumentengezondheid, energiebesparing in de processen of door menselijk handelen, creatieve oplossingen voor voedselveiligheidsuitdagingen, projecten ter bevordering van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen etc.

Proces

Binnenkort zal de inschrijving starten voor dit proces. Uit alle aanmeldingen worden de drie meest innovatieve, praktische voordrachten met de grootste potentiele impact genomineerd voor FNLI-Award. Middels een video presenteer je jezelf (of je team) met het project waar je/jullie aan hebt gewerkt. De jury, bestaande uit stakeholders uit de industrie, zal daaruit de winnaar selecteren.

Prijs

De winnaar krijgt de eervolle titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’  en krijgt daarnaast ook een eenmalig geldbedrag van €5000,- te besteden aan de doorontwikkeling van de opgedane kennis in het project. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een opleiding, het vragen van experts of het maken van een studiereis.

Inschrijven

Inschrijvingen zullen aankomend voorjaar worden geopend