FutureProef

FutureProef

Na drie succesvolle edities, organiseert de FNLI ook dit jaar FutureProef met als hoogtepunt de Week van de Levensmiddelenindustrie van 5 t/m 16 november. Vorig jaar openden ruim 50 levensmiddelenfabrikanten in 6 verschillende regio’s letterlijk en figuurlijk hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren uit de regio. Zo maakten de scholieren kennis met de arbeidskansen die de levensmiddelensector hen biedt. De vraag naar goed opgeleide medewerkers neemt toe. Er zijn in de toekomst drie keer zoveel mbo-leerlingen nodig om te voldoen aan de behoefte van bedrijven. Door het succes van de afgelopen edities van FutureProef, gaan we dit jaar voor het eerst landelijk!
 

Over FutureProef
De levensmiddelenindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Het vasthouden van de internationale toppositie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Met FutureProef laten we jongeren op een toegankelijke manier kennis maken met onze industrie. We stimuleren jongeren te kiezen voor een technische of technologische vervolgopleiding en een carrière in de levensmiddelenindustrie door ze kennis te laten maken met levensmiddelenbedrijven. Dit wordt gestimuleerd door de leerlingen in oktober een gastles te geven op school, waarna ze in november daadwerkelijk een kijkje mogen nemen in het bedrijf. Zo krijgen de leerlingen een beter beeld van de verschillende functies die er bestaan. Tevens legt FutureProef een verbinding tussen MBO- en HBO-opleidingen, zodat het voor de jongeren duidelijk is waar ze de vervolgopleiding kunnen volgen en de open dagen kunnen bezoeken.

Meer informatie
FutureProef is een initiatief van de FNLI, in samenwerking met de Stichting Opleidings- en ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). De SOL ondersteunt en adviseert branches, bedrijven en werknemers in de levensmiddelenindustrie op het gebied van personeelsontwikkeling, scholing en subsidies. Meer informatie: www.futureproef.nl of neem contact op met Sanneke van de Castel: sanneke@futureproef.nl