Impuls brancheplan verduurzaming verpakkingen

Impuls brancheplan verduurzaming verpakkingen

Het bedrijfsleven heeft in de Raamovereenkomst Verpakkingen met de overheid afgesproken om per branche plannen te maken voor het verduurzamen van verpakkingen.

In het brancheplan verduurzaming verpakkingen FNLI/CBL/NVG zijn concrete doelen gesteld om de milieu-impact van verpakkingen te verminderen. Dit brancheplan is samen met retailers opgesteld.

De doelen hierin zijn gelijk aan de best practices van koplopers in de branche en worden Hoogst Haalbare Doelen (HDD) genoemd. De koplopers zijn bedrijven die het best presteren bij het verduurzamen van verpakkingen.

In juni organiseerde de FNLI een workshop over de HHD. De presentaties hiervan bekijkt u hier en hier. De FNLI organiseert na de zomer een tweede workshop over de HHD.

Bredere achtergrondinformatie over het FNLI-verpakkingsdossier vindt u hier.

Helpdesk HHD

Zoekt u uitleg over de Hoogst Haalbare Doelen (HHD) en uw specifieke productportfolio? U kunt daarvoor nu terecht bij de Helpdesk-HHD. U krijgt hier kosteloos toegang tot de expertise en ervaring van de adviseurs van PACKZ en Partners for Innovation. De Helpdesk-HHD is bedoeld om u snel en laagdrempelig verder op weg te helpen. Ze adviseren per mail, telefoon, of via een persoonlijk gesprek bij u op kantoor. Binnen 3 dagen krijgt u hoe dan ook een gericht advies.

De Helpdesk-HHD kunt u bereiken via 087-8760327 en helpdesk@packz.org.

Monitoring HHD

Als FNLI-lid ontving u onlangs per mail een online enquête. Hierin werd u gevraagd aan te geven hoe ver u bent met het verduurzamen van verpakkingen. Input van u als verpakkingsexpert is hierbij van cruciaal belang, omdat branches verplicht zijn hierover te rapporteren. U kunt die input nog tot 15 juli a.s. leveren. Na het sluiten van de deadline, wordt de input verwerkt, en zullen we deze informatie terugkoppelen aan het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).