FNLI-Jaarbijeenkomst 2019

FNLI-Jaarbijeenkomst 2019

Donderdag 10 oktober 2019 vindt de FNLI-Jaarbijeenkomst plaats, dit jaar wederom in De Rijtuigenloods te Amersfoort! 

Besloten programma (alleen voor FNLI-leden):

12.00 – 14.00 uur: Lunch en workshops

1) Nieuwste vormen van recycling én samenwerking in de verpakkingsketen
Sprekers: Tjaco Twigt (Verpakkingsketen B.V.) Jaap van de Hoek (Umincorp) Hylke Brunt (FNLI)
De ambities ten aanzien van duurzame en recyclebare verpakkingen zijn groot. Met de publicatie van het FNLI-brancheplan ‘Duurzame en Recyclebare Voedselverpakkingen 2025’ is het collectieve kompas van de levensmiddelenindustrie herijkt. Maar wat betekent dit nu precies voor producenten? Ga in gesprek met Hylke Brunt (manager verpakken FNLI) en Tjaco Twigt (directeur van de Verpakkingsketen BV) over de ketenregie- en samenwerking. Ook spreekt Jaap van de Hoek (CEO van Umincorp) over de gloednieuwe recyclingfabriek in Amsterdam o.b.v. MDS-technologie.

2) CO2-reductie en energiebesparing – INDUCE
Sprekers: Suzanne Brunsting, Pim Piek (TNO), Bas Oldenhof (KWA) en Lysanne van der Lem (FNLI)
Met het Klimaatakkoord is CO2-reductie en energiebesparing voor bedrijven nog urgenter geworden. In vogelvlucht nemen we je mee door de voor onze industrie belangrijke delen van het Klimaatakkoord. Daarnaast bespreken TNO en KWA het EU-project INDUCE dat inzoomt op de gedragscomponent binnen organisaties. Hoe zorg ik ervoor dat de goede plannen en audits niet in de la komen? En wat is de invloed op gedrag op een duurzame organisatie?

3) Voedselveiligheid: een jaar na commissie Sorgdrager 
Spreker: Bart-Jan Krouwel (projectvoorzitter private borging voedselveiligheid) en Bert Urlings (VION Food Group)
In navolging van de werkgroep versterking zelfregulering eiersector, is het Project Private Borging Voedselveiligheid gestart. Alle sectoren participeren. Hoe zorgen we dat onze private borging en het publieke toezicht beter op elkaar aansluiten? Hoor meer en ga in gesprek met Bart-Jan Krouwel over de uitdagingen van het borgen van voedselveiligheid.

14.30 – 15.30 uur: Algemene Ledenvergadering

Naast het formele gedeelte van deze vergadering onder leiding van Bas Alblas, zal FNLI-directeur Marian Geluk met u terug kijken op het afgelopen jaar.

Plenair programma (voor zowel leden als externe relaties van de FNLI):

15.30 – 16.00 uur: Ontvangst gasten voor plenair programma

16.00 uur: Start FNLI-Jaarbijeenkomst 

  • Onder leiding van dagvoorzitter Joep Stassen
  • Openingsspeech van FNLI-voorzitter Bas Alblas
  • Key-note spreker Mathijs Bouman
  • Uitreiking van de FNLI Award:

 

  • Uitreiking van de FNLI Award: dé Front Runner Prijs voor de levensmiddelenindustrie

Op 10 oktober is het zover, dan barst de strijd om de FNLI Award tussen de drie genomineerden Kees den Uijl (Koninklijke Euroma) het Lipton-team (Unilever) en Ad Jansen (Suiker Unie) los. In september leest u op onze site en nieuwsbrieven meer over de genomineerden. Aan het eind van de plenaire sessie stemt u zelf op de winnaar. Wie draagt met zijn/haar project het beste bij aan de uitdagingen van de gehele levensmiddelenindustrie? Kom naar de Jaarbijeenkomst en stem.

 

17.15 Netwerkborrel (tot circa 19.00)

We sluiten af met een feestelijke netwerkborrel, die zoals gebruikelijk mede mogelijk wordt gemaakt door onze eigen leden. En uiteraard krijgt u weer een rijkelijk gevulde Treasurebox mee naar huis!

Locatie

De Rijtuigenloods Amersfoort
Piet Mondriaanplein 61,
3812 GZ Amersfoort

De Rijtuigenloods bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van Amersfoort Centraal Station op het terrein ‘de Wagenwerkplaats’. Met de auto is deze evenementenlocatie ook goed bereikbaar via uitvalswegen A28 en A1. Wie De Rijtuigenloods met de auto bezoekt kan gratis parkeren op eigen terrein. Er zijn laadpalen aanwezig voor elektrische auto’s.

 

Aanmelden

Genodigden kunnen zich voor de FNLI Jaarbijeenkomst aanmelden via een persoonlijke uitnodiging. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@fnli.nl

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De FNLI