Ad Jansen (Suiker Unie) wint eerste FNLI Award

Ad Jansen (Suiker Unie) wint eerste FNLI Award

10 oktober 2019


AD JANSEN (SUIKER UNIE) WINT EERSTE FNLI AWARD

Den Haag / Amersfoort, 10 oktober 2019 | Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) is uit drie genomineerden door het publiek zojuist de winnaar van de FNLI Award gekozen. Ad Jansen mag zich nu een jaar lang frontrunner van de levensmiddelenindustrie noemen. Ook de twee andere genomineerden, Kees den Uijl van Euroma en het Lipton-team van Unilever, konden op veel sympathie van de zaal rekenen.

Het aanwezige publiek stemde op Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. “Een kroon op ons werk”, aldus Ad Jansen. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Ad Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft Ad Jansen zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Met een prachtig duurzaam resultaat gericht op de toekomst, passend in de transformatie naar een groen bioraffinage-concept en de ambitie van Suiker Unie om de groenste bietenverwerker van Europa te zijn.

FNLI Award

Het publiek beloont met de FNLI Award het beste creatieve en innovatieve project van medewerkers uit de achterban van de levensmiddelenindustrie met een grote potentiële impact op belangrijke thema’s als gezondheid, duurzaamheid, voedselveiligheid en transparantie.

In februari 2020 wordt de inschrijving voor de volgende FNLI Award gestart. Voor meer informatie over de winnaar, Award en inschrijving kijk op: https://www.fnli.nl/fnliaward/

Uitreiking tijdens FNLI-Jaarbijeenkomst

De awarduitreiking was het slotstuk van een prachtige jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week.

Key note speaker en econoom Mathijs Bouman sprak over duurzaamheid en het klimaatakkoord. “Een platte CO2-heffing maakt niemand blij,’ aldus Bouman, “maar belastingen kunnen wel als sturend element worden gebruikt.”

Bestuursvoorzitter Bas Alblas benadrukte dat de levensmiddelensector een belangrijke en stabiele pijler is in de Nederlandse samenleving en economie. Tegelijkertijd staan we aan de vooravond van grote maatschappelijke veranderingen: zoals de energietransitie, klimaattransitie, eiwittransitie, de transitie naar kringlooplandbouw. Lees hier zijn speech

Monitor Levensmiddelenindustrie

 Vandaag is tevens de jaarlijks terugkerende Monitor Levensmiddelenindustrie gepubliceerd. Voor de online versie van de Monitor Levensmiddelenindustrie 2019 klik hier.