Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

5 oktober 2017


Wie graag geïnspireerd wil worden in de strijd tegen voedselverspilling is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lunchmeeting ‘Tegengaan van Voedselverspilling in de praktijk’ op donderdag 26 oktober. Deze meeting is georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel en vindt plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Pitches over oplossingen in de praktijk
Vier praktijkcases uit Nederland en Belgie laten zien dat oplossingen in de keten voedselverspilling kan verminderen:

– Lekker en gezond die spreads van onverkochte groenten zoals wortels en paprika’s. Wonky Food vertelt over hun drive om met dit concept voedselverspilling tegen te gaan.
– Van sap tot Guacamole; ‘afgekeurde’ producten krijgen bij Delhaize een nieuwe bestemming.
– Van nevenstroom naar foodstroom, Lamb Weston Meijer wil aan de slag met aardappelstoomschillen
Supermarkten vertellen hoe het aanpassen van besteleenheden invloed heeft op voedselverspilling

Na deze pitches wilt u ongetwijfeld zelf actief aan de slag om voedselverspilling te verminderen! Dat kan want de oproep voor nieuwe CARVE projecten staat open zodat u in 2018 zelf een vraagstuk kunt onderzoeken. Tijdens deze lunchmeeting hoort u daar meer over. Meld u daarom aan voor 23 oktober secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl. Deelname is gratis.

Programma lunchmeeting
11:45 Inloop
12:10 – 12:20 Welkom door Marc Jansen, directeur CBL, namens de Alliantie Verduurzaming Voedsel
12:20 – 12:35 Presentatie: Tegengaan voedselverspilling: aan de slag! Door Joost Snels, WUR, projectleider CARVE
12:35 – 13:00 4 pitches van inspirerende praktijkcases
13:00 – 13:15 Break – Broodjes
13:15 – 14:15 Interactieve tafels: ‘wat kan ik van de praktijkcases leren?’
14:15 – 14:30 Wrap-up en afsluiting

Aansluitend aan de lunchmeeting is de Future Food Design Award Show en de Future of Food – Looking Back to Now Conference (in het kader van het Europese project Food Heroes). Dit is onderdeel van ‘The Embassy of Food’ op Dutch Design Week. Hiervoor kunt u zich ook opgeven.

Locatie en route
Keukenconfessies; Klokgebouw 127, 5617 AB Eindhoven. Gelegen aan de Philitelaan en het Ketelhuisplein. Het Klokgebouw is één van de hoofdlocaties van de Dutch Design Week.

Contact

Gerelateerde artikelen

“Bodem omhoog” voor verduurzaming voedselketen

2 juni 2014


Nieuwe voorzitter Aalt Dijkhuizen zet ambities Alliantie Verduurzaming Voedsel kracht bij. Tijdens een bijeenkomst van de Alliantie Verduurzaming Voedsel gingen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties vandaag met elkaar om de tafel over de voortgang en uitdagingen rondom verduurzaming van de […]

Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam

29 februari 2016


Bedrijfsleven tilt verduurzaming over de gehele linie naar het volgende level Vandaag overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, een ‘stamppot vol duurzaamheid’, aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Aan de hand van de ingrediënten van […]

Alliantie Verduurzaming Voedsel verwelkomt ordening voedselkeurmerken Milieu Centraal

17 oktober 2016


De Alliantie Verduurzaming Voedsel, het samenwerkingsverband van LTO Nederland, FNLI, CBL, KHN en Veneca, is positief over het feit dat Milieu Centraal een ordening heeft aangebracht in het landschap aan duurzaamheidskeurmerken. De ordening is gebaseerd op de beoordelingssystematiek voor solide […]