FNLI blijft gevolgen COVID-19 voor levensmiddelenindustrie bij overheid adresseren

FNLI blijft gevolgen COVID-19 voor levensmiddelenindustrie bij overheid adresseren

23 maart 2020


De FNLI heeft bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) succesvol gepleit voor een zo breed mogelijke definitie van ‘cruciale beroepsgroepen en blijft benadrukken dat deze status behouden moeten blijven.

Om de continuïteit van productie en levering op peil te houden is het van groot belang dat de grenzen in Europa open blijven zodat vrij transport van goederen kan blijven plaatsvinden. De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om de grenzen zoveel mogelijk open te houden. Een rondgang bij de brancheverenigingen en hun aangesloten lidbedrijven geeft nog geen indicatie dat er zich in Nederland op dit moment problemen voordoen. De FNLI zal de situatie nauwlettend blijven volgen.

18 maart is het kabinet gekomen met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze regeling vervangt de regeling Werktijdverkorting (wtv) die leidde tot lange wachttijden voor aanvragen. De nieuwe regeling is wendbaarder en kan meer aanvragen aan.
De hoofdlijnen van deze regeling leest u hier.

Gerelateerde artikelen

Persbericht: Ketenpartijen out-of-home zwaar getroffen: FNLI roept op tot overleg

24 april 2020


Den Haag, april 2020 | Niet alleen de horeca en de cateringbranche zijn geraakt door de coronamaatregelen, ook de volledige keten van toeleveranciers is zwaar getroffen. Toeleveranciers die geheel of grotendeels afhankelijk zijn van leveringen aan horeca en out-of-home worden […]

Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

20 mei 2020


Het kabinet heeft op 20 mei het huidige steunpakket voor de economie verlengd met 3 maanden en trekt 13 miljard euro uit voor steun aan ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis. De ministers en staatssecretarissen van Economische […]

FoodDrinkEurope en EFFAT tekenen gezamenlijke COVID-19-richtlijnen

25 april 2020


Op 9 april jl. hebben FoodDrinkEurope (de Europese koepel van de voedingsmiddelen-industrie) en EFFAT (de Europese federatie van vakbonden in land- en tuinbouw, de voedingsindustrie en toerisme) een gezamenlijk document ondertekend met daarin richtlijnen ter bescherming van de gezondheid en […]