FNLI blijft gevolgen COVID-19 voor levensmiddelenindustrie bij overheid adresseren

FNLI blijft gevolgen COVID-19 voor levensmiddelenindustrie bij overheid adresseren

23 maart 2020


De FNLI heeft bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) succesvol gepleit voor een zo breed mogelijke definitie van ‘cruciale beroepsgroepen en blijft benadrukken dat deze status behouden moeten blijven.

Om de continuïteit van productie en levering op peil te houden is het van groot belang dat de grenzen in Europa open blijven zodat vrij transport van goederen kan blijven plaatsvinden. De Europese Commissie heeft de lidstaten opgeroepen om de grenzen zoveel mogelijk open te houden. Een rondgang bij de brancheverenigingen en hun aangesloten lidbedrijven geeft nog geen indicatie dat er zich in Nederland op dit moment problemen voordoen. De FNLI zal de situatie nauwlettend blijven volgen.

18 maart is het kabinet gekomen met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze regeling vervangt de regeling Werktijdverkorting (wtv) die leidde tot lange wachttijden voor aanvragen. De nieuwe regeling is wendbaarder en kan meer aanvragen aan.
De hoofdlijnen van deze regeling leest u hier.

Gerelateerde artikelen

Coronavirus heeft vooralsnog geen implicaties voor Nederlandse voedingsindustrie

27 februari 2020


De FNLI volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Op basis van onze huidige informatie zijn er tot nu toe geen aanleidingen om aan te nemen dat er in Nederland leveringsproblemen ontstaan. De FNLI roept haar leden op […]

Gesprek levensmiddelenindustrie en bonden over gevolgen coronacrisis

26 maart 2020


Op 23 maart jl. hebben vertegenwoordigers van de FNLI en VNO-NCW gesproken met de bonden (FNV en CNV) over de gezamenlijke uitdagingen ten tijde van de coronacrisis. Een gezamenlijke inzet van alle partijen is essentieel om de keten draaiende te […]

FoodDrinkEurope en EFFAT tekenen gezamenlijke COVID-19-richtlijnen

25 april 2020


Op 9 april jl. hebben FoodDrinkEurope (de Europese koepel van de voedingsmiddelen-industrie) en EFFAT (de Europese federatie van vakbonden in land- en tuinbouw, de voedingsindustrie en toerisme) een gezamenlijk document ondertekend met daarin richtlijnen ter bescherming van de gezondheid en […]