FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

22 maart 2016


Verbetering productsamenstelling blijft essentieel voor gezonder voedingspatroon

Vandaag heeft het Voedingscentrum de vertaalslag van de Richtlijnen Goede Voeding 2015 naar een volwaardig voedingspatroon voor verschillende doelgroepen in Nederland gelanceerd: de nieuwe Schijf van Vijf en de daarbij behorende richtlijnen. De FNLI feliciteert het Voedingscentrum van harte met dit vernieuwde voorlichtingsmodel en is positief over het feit dat consumenten hiermee volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op weg worden geholpen om een verantwoord voedingspatroon te volgen.

De FNLI wijst echter op het belang dat ook minder bewuste consumenten gezonder gaan eten en drinken. Daarom blijft de levensmiddelenindustrie inzetten op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling, waarin samen met de supermarkten, horeca en catering en met het ministerie van Volksgezondheid (VWS) is afgesproken om producten stapsgewijs voedingskundig te verbeteren. Op die manier krijgen consumenten vanzelf en vaak ongemerkt minder zout, verzadigd vet en calorie├źn (suiker en vet) binnen, met name via de voedingsmiddelen die niet zijn opgenomen in de Schijf van Vijf. Het bedrijfsleven gaat graag met het Voedingscentrum in gesprek over hoe het nieuwe voorlichtingsmodel en het Akkoord elkaar wederzijds kunnen ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Zoutmonitor laat zien dat bedrijfsleven afspraken nakomt

30 maart 2016


Akkoord Verbetering Productsamenstelling werpt vruchten af De NVWA heeft voor de zevende keer het monitoringsonderzoek naar keukenzout in voedingsmiddelen gepubliceerd. De NVWA beoordeelde in de monitor tien productgroepen in de supermarkt op het gehalte aan keukenzout en hoe dit zich […]

Ook FNLI voorstander van gelijke portiegroottes

24 februari 2016


Deze week vroeg de Consumentenbond aandacht voor verwarrende portiegroottes op verpakkingen. Net als de Consumentenbond is de FNLI voorstander van het gebruik van zoveel mogelijk gelijke portiegroottes, om verwarring onder consumenten te voorkomen. Daarom werken we aan de harmonisatie van […]

CBL en FNLI publiceren infographic met resultaten verbetering productsamenstelling

16 februari 2016


Vanmiddag hebben het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) een infographic aangeboden aan de Tweede Kamer met daarin de resultaten en ambities in het verbeteren van de samenstelling van voedingsmiddelen. De infographic geeft een overzicht […]