FNLI & NOC*NSF publiceren brochure over sportsponsoring

FNLI & NOC*NSF publiceren brochure over sportsponsoring

23 september 2020


Voedingsmiddelenfabrikanten die een sportclub of sportevenement willen sponsoren, moeten zich houden aan de regels die hiervoor zijn opgenomen in de Reclamecode voor voedingsmiddelen. Om deze regels inzichtelijk te maken, publiceert de FNLI in samenwerking met NOC-NSF een brochure over sportsponsoring, in de Nationale Sportweek van NOC-NSF (18 september – 27 september).  Deze brochure kan gebruikt worden als hulpmiddel bij het aangaan van een sponsorrelatie met een sportclub.

Achtergrond

In het Nationaal Preventieakkoord hebben FNLI en NOC*NSF afgesproken om meer aandacht te genereren voor een gezonde sportomgeving. Onderdeel daarvan is een gezonder aanbod van eten en drinken en een gezondere sportsponsoring. In de integrale aanpak voor gezonde sportkantines wordt het stimuleren van gezonde voeding meegenomen naast de thema’s roken en problematisch alcoholgebruik. In het Preventieakkoord staat: De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en NOC*NSF zullen zich landelijk inzetten voor gezondere sportsponsoring door middel van communicatie over de Reclamecode voor Voedingsmiddelen en het enthousiasmeren van beide achterbannen om in lijn met deze code te handelen.

Gerelateerde artikelen

Europese Commissie presenteert twee nieuwe strategieën voor een eerlijk, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem

20 mei 2020


Op 20 mei heeft de Europese Commissie een uitgebreide nieuwe biodiversiteitsstrategie gepubliceerd, alsook de Farm to Fork – strategie (“van boer tot bord”). Het doel is een eerlijk, gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem, aldus de Europese Commissie. De twee strategieën komen voort uit […]

FNLI ziet aanmoediging in rapporten NVWA over daling zout en vetten levensmiddelen

22 december 2017


  In de vandaag gepubliceerde rapporten van de NVWA over de reductie van zout en (verzadigd) vet, ziet de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie een voorzichtige bemoediging dat het Akkoord van de sector uit 2014 werkt. Dit Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) bevat […]

FNLI ziet resultaten in zout-, vet- en suikerreductie door RIVM en NVWA bevestigd

6 april 2017


In de vandaag gepubliceerde rapporten van de RIVM en het NVWA over de reductie van zout, (verzadigd) vet en suiker, ziet de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie een bevestiging dat het Akkoord van de sector uit 2014 werkt. Dit Akkoord Verbetering Productsamenstelling […]