FNLI zoekt communicatieadviseur

FNLI zoekt communicatieadviseur

15 november 2019


De FNLI is op zoek naar een:

COMMUNICATIEADVISEUR (40 uur)

met affiniteit voor de Haagse politiek en food sector

Ben jij een nieuwsjunkie? Zoek je een gevarieerde communicatiebaan dicht op politiek Den Haag? Waarin je op de ene dag een mediaoptreden voorbereidt, de volgende dag een persbericht schrijft en de derde dag met je collega een nieuwe website bedenkt? Kom dan werken in hartje Den Haag bij de vertegenwoordiger van de Nederlandse Levensmiddelenindustrie. We zoeken een sterke communicatiecollega met veel eigen initiatief, met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen, en enkele jaren ervaring met interne en externe communicatie. Iemand die weet hoe hij/zij mensen kan bewegen en zelf flexibel, hardwerkend en gecommitteerd is.

Werkzaamheden
Als communicatieadviseur bij de FNLI ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de organisatie. Je bent één van de twee communicatieadviseurs en werkt nauw samen met alle collega’s waaronder de public affairs manager, de inhoudelijke experts en de directie.

De belangrijkste taken:

 • Verzorgen van de communicatiemiddelen van de FNLI zoals nieuwsbrieven, persberichten, rapporten, websites en mailings
 • Mediarelaties onderhouden en woordvoering organiseren
 • Mede organiseren van de FNLI-Jaarbijeenkomst en persevents
 • Coördineren diverse projecten, waaronder Nederland Voedselland
 • Deelname aan communicatiewerkgroepen, onderhouden stakeholderrelaties

De organisatie

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is dé koepelorganisatie van bedrijven en brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De FNLI is de spreekbuis richting ketenpartners, ministeries, Tweede Kamer, Brussel, NGO’s en media. We opereren op een breed scala aan issues rondom voeding die raken aan gezondheid, veiligheid & regelgeving, verduurzaming en concurrentiekracht. Dat vraagt om heldere communicatie en een snelle blik.

Je vertegenwoordigt een enorme sector die Nederland van haar dagelijks eten en drinken voorziet, een omzet van zo’n 60 miljard euro per jaar haalt, en werkgelegenheid biedt aan meer dan 140.000 mensen. Daardoor staan we vaak in de belangstelling en in het hart van maatschappelijke discussies. De FNLI vertegenwoordigt zo’n 19 branches en circa 500 bedrijven, van multinationals tot MKB, van groot merk tot huismerk. Een diversiteit die het werken bij de FNLI nooit saai en elke dag anders maakt. Deze positie maakt dat de FNLI de afgelopen jaren een niet weg te denken speler is geworden in het Haagse speelveld.

De FNLI is samen met een aantal  aangesloten brancheorganisaties (onder meer Nederlandse Brouwers, Koffie en Thee Nederland, de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie – VAVI), strategisch gehuisvest in kantoorgebouw De Haagsche Zwaan, vlakbij de Tweede Kamer en diverse ministeries en bij de stations Den Haag Laan van NOI en Den Haag CS.

Profiel

Jij hebt:

 • WO-denk- en werkniveau en een relevante opleiding
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, waaronder het kunnen onderscheiden van hoofd- en bijzaken in lastige dossiers
 • Enkele jaren werkervaring
 • Ervaring met CMS /CRM systemen
 • Proactieve, initiatiefrijke, flexibele en nauwkeurige houding
 • Ervaring met politiek en/of levensmiddelenindustrie is een pré

Wij bieden:

 • Een marktconform salaris
 • Een leuke en sociale werkomgeving
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Plek op het snijvlak van industrie, politiek en maatschappij

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je CV met motivatie brief vóór 6 december aanstaande naar sarnoldus@fnli.nl. Bij vragen kun je contact opnemen met Sharon Arnoldus, bereikbaar via 070 336 51 50.