FutureProef van start bij Royal A-Ware Heerenveen

FutureProef van start bij Royal A-Ware Heerenveen

6 november 2017


Van 6 t/m 17 november 2017 stelt de levensmiddelenindustrie voor de derde maal haar deuren open voor vmbo- en havo-scholieren uit de regio om kennis te maken met arbeidskansen in de sector. Dit jaar doen er voor het eerst zes regio’s mee met meer dan 70 deelnemende locaties van 55 bedrijven, een recordaantal!

Vandaag werd het startschot gegeven bij kaas- en zuivelproducent Royal A-ware in Heerenveen die 24 scholieren van het Linde College uit Wolvega een rondleiding gaf door de kaasfabriek. De reacties van de leerlingen zijn enthousiast: “Interessanter dan ik dacht”, “ik wist niet dat er zoveel verschillende beroepen bij een kaasfabriek mogelijk zijn” en “ik ben verrast dat er zoveel machines en mensen een productielijn monitoren en in de gaten houden”. Eerder verzorgden Meine Cnossen, project engineer, en Sjoerd van der Wal, kaastechnoloog, een les op het Linde College waarin zij een introductie gaven over Royal A-ware en het maken van kaas. Daarbij werd ook een proef gedaan in het maken van strem en kregen de scholieren een kaasproeverijtje. Deze combinatie van theorie en praktijk geeft een goed beeld van de beroepsmogelijkheden binnen de kaas- en zuivelsector.

Doel FutureProef
FutureProef is opgezet om jongeren te interesseren voor een technische of technologische vervolgopleiding en een carrière in de levensmiddelenindustrie. De sector heeft tot 2022 jaarlijks behoefte aan ongeveer 1.200 medewerkers op mbo-niveau en circa 400 medewerkers op hbo-niveau. Met de organisatie van FutureProef willen levensmiddelenbedrijven jongeren laten zien dat zij interessante banen bieden, met name voor jongeren die geïnteresseerd zijn in techniek. FutureProef biedt een unieke kans om bij de fabrieken binnen te kijken, iets wat normaal gesproken beperkt mogelijk is vanwege de borging van hygiëne en voedselveiligheid. De organisatie is daarom blij dat er dit jaar bij zoveel locaties letterlijk een kijkje in de keuken te nemen is. Meer informatie: www.futureproef.nl

Organisatie FutureProef
FutureProef is een initiatief van de FNLI, in samenwerking met de Stichting Opleidings- en ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). De SOL ondersteunt en adviseert branches, bedrijven en werknemers in de levensmiddelenindustrie op het gebied van personeelsontwikkeling, scholing en subsidies.

Gerelateerde artikelen

Seinen op groen voor levensmiddelenindustrie

18 oktober 2017


De seinen staan op groen voor de levensmiddelenindustrie in Nederland. Dat blijkt uit de Monitor Levensmiddelenindustrie 2017 die de FNLI morgen publiceert. Met een stijging van 5,4 procent kent de levensmiddelenindustrie de hoogste productiegroei in vijf jaar, terwijl het ondernemers- […]