Genomineerden FNLI Merk van het Jaar awards 2015 bekend

Genomineerden FNLI Merk van het Jaar awards 2015 bekend

2 oktober 2015


Merk met beste consumenteninformatie bekroond met bijzondere prestatie award

De genomineerden voor de FNLI Merk van het Jaar awards 2015 zijn bekend. Deze merken zijn, op basis van een grootschalig consumentenonderzoek, beoordeeld op kwaliteit, innovatie en expressiviteit. Alle genomineerden maken kans om, naast een categorieprijs, de overall titel Merk van het Jaar 2015 in de wacht te slepen. Het merk met absoluut de hoogste score op gemeten merkkracht en merkkrachtontwikkeling ten opzichte van 2014, wordt bekroond tot het krachtigste levensmiddelenmerk van 2015.

Dit zijn de genomineerden voor 2015*:

 • Alcoholische dranken: Amstel, Grolsch, Hertog Jan
 • Non-alcoholische dranken (excl. zuivel): Douwe Egberts, Hero, Pickwick
 • Zoetwaren, snacks, ontbijtproducten, brood en banket: Bolletje, Lu, Milka
 • Kruidenierswaren overig: Calvé, Koopmans, Nutrilon
 • Zuivel, kaas en geelvetten: Campina, Chocomel, Mona
 • Vers, salades, diepvries en verpakte groenten: Aviko, Iglo, Mora
 • Persoonlijke verzorging en schoonmaak: Dreft, Nivea, Pampers

*In cursief de nieuwkomers (de merken die in 2014 niet genomineerd waren)

De Merk van het Jaar awards zijn in het leven geroepen door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in samenwerking met EFMI Business School en GfK om de waardering van de Nederlandse supermarktklant tot uitdrukking te brengen. De awards worden op 15 oktober aanstaande uitgereikt tijdens de FNLI Jaarbijeenkomst in DeFabrique te Utrecht.

Genomineerde merken met beste consumenteninformatie
Elk jaar reikt de FNLI, naast de overall prijs en categorieprijzen, een award uit aan een merk dat een bijzondere prestatie heeft neergezet. De genomineerden voor deze bijzondere prestatie zijn: Campina, Hak en Nutrilon. Dit jaar wordt het merk bekroond dat het hoogst scoort op ‘informatievoorziening’. Hieronder verstaat FNLI de mate waarin het merk via verpakking, reclame, website en social media nuttige consumenteninformatie geeft over ingrediënten, gebruiksinstructies, voedingswaarden en acties. Maar ook de juiste informatievoorziening over hoe de producten worden gemaakt en waar de producten/ingrediënten vandaan komen.

Philip den Ouden, directeur FNLI: “Al langere tijd gebruiken wij de metafoor van ‘een fabriek van plexiglas’. Dat betekent dat de levensmiddelenindustrie, maar ook andere schakels in de voedselketen, open moet zijn in hoe we werken aan smakelijke, veilige, duurzame en vertrouwde producten. Het bieden van nuttige en eerlijke informatie is daarbij cruciaal. Het merk dat hiervoor het beste wordt gewaardeerd door de consument bekronen we dit jaar!”

Na de uitreiking op 15 oktober publiceren EFMI Business School en GfK meer details over het consumentenonderzoek op www.merkvanhetjaar2015.nl.

De winnaars van de voorgaande jaren waren:

 • 2007: Hertog
 • 2008: Verkade
 • 2009: Mona
 • 2010: Verkade
 • 2011: Verkade
 • 2012: Douwe Egberts
 • 2013: HAK
 • 2014: Campina
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

FNLI blikt terug op 2014

30 maart 2015


Bekijk hier de FNLI Terugblik 2014. Daarin kijken we in vogelvlucht met u terug op het afgelopen jaar. Voor een completer beeld van de activiteiten die de FNLI voor, met en door haar leden onderneemt, kijk op de vernieuwde website www.fnli.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Onderzoek naar effecten gedifferentieerde belastingen op voeding en dranken

14 december 2015


In opdracht van de FNLI heeft economisch onderzoeksbureau Decisio een uitgebreide literatuurstudie verricht naar de mogelijke effecten van gedifferentieerde belastingen c.q. accijnzen op bepaalde voedingsmiddelen, (non-alcoholische) dranken of ingrediënten. Daarnaast is onderzocht wat de mogelijke effecten zouden zijn van een […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bolletje Merk van het Jaar 2015

15 oktober 2015


Nutrilon wint FNLI award als merk met beste consumenteninformatie Het merk Bolletje is door de Nederlandse supermarktklant verkozen tot Merk van het Jaar 2015. Uit het consumentenonderzoek blijkt dat Bolletje het hoogst scoort op kwaliteit, innovatie en expressiviteit. Op de […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn