Innoveren en Slim Produceren – met Mens & Techniek. Hoe pak je dat aan?

Innoveren en Slim Produceren – met Mens & Techniek. Hoe pak je dat aan?

22 juli 2020


Op 22 september organiseert de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) het event ‘Innoveren en Slim Produceren – met Mens & Techniek’.

Tijdens het event wordt ingegaan op de vraag hoe je als bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie op een slimme manier innovatie aanpakt. Vooroplopen in digitalisering van de sector is cruciaal voor werkgelegenheid, toekomstige economische groei en een duurzame industrie. Hoe balanceren de koplopers in de sector tussen technologische innovatie en aandacht voor mensen? En hoe investeer je wijs? Welke subsidies zijn relevant op het gebied van Mens & Technologie?

Gastsprekers zijn:
-professor Henk Volberda van de Universiteit van Amsterdam over het belang van sociale innovatie als succesfactor voor innovatie binnen bedrijven
-Marcel van Haren, directeur GMV (Groep Fabrieken van Machines voor de Voedings- en Genotmiddelenindustrie) over technische en technologische ontwikkelingen in de sector
-Alfred Bruin, CEO van Royal Steensma over het belang van regionale samenwerking met collega bedrijven, overheden en onderwijs voor de instroom van nieuwe medewerkers

Daarnaast vertelt SOL over de vernieuwde organisatie en de transitie van opleidingsfonds naar ontwikkelingsfonds. Bijvoorbeeld over welke nieuwe subsidies er zijn om groei- en innovatiekansen te benutten.

Het event is met name interessant voor diegenen die werkzaam zijn op directieniveau of binnen R&D of HR. Meer informatie en aanmelden voor dit event via de website van SOL.