Nieuws

(150 resultaten)




Smaakversterkers uit champignons helpen zout te verlagen in soep

10 december 2018


In deze herformulering in de spotlights staat de zoutverlaagde erwtensoep met ham van Colruyt centraal. Sinds 2017 bevat dit product 50% minder zout. Productontwikkelaar Kirsten Vanwildemeersch vertelt hoe dit product met behulp van de Scelta Taste Accelerator tot stand is […]

Succesvolle FNLI-stakeholderbijeenkomst IMVO-Convenant Voedingsmiddelen

3 december 2018


Op 29 november jl. kwamen verschillende stakeholders, waaronder leden van de FNLI, verschillende NGO’s, vakbonden en het ministerie van Buitenlandse Zaken, bij elkaar in Nieuwspoort. Onder leiding van Pierre Hupperts, de convenantsvoorzitter, gingen de partijen met elkaar in dialoog over […]

Peijnenburg voert verdere caloriereductie door in ontbijtkoek

3 december 2018


Peijnenburg introduceerde deze zomer de Peijnenburg Lower Cal. Deze ontbijtkoek bevat 50 kcal per voorgesneden plakje (25 gram). Na twee jaren van intensief onderzoek staat dit product terecht in de spotlights. Een belangrijk doel van Peijnenburg is de consument te […]

FNLI tekent Nationaal Preventieakkoord

23 november 2018


Vandaag tekent Marian Geluk het Nationaal Preventieakkoord, namens de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De levensmiddelensector committeert zich met deze handtekening aan concrete maatregelen om minder calorieën te verkopen. “Zo leveren we als sector een waardevolle bijdrage aan het terugdringen van overgewicht in […]

Coco Pops met 43% minder suiker

8 november 2018


De ontbijtgranen Coco Pops bevatten sinds 2018 43% minder suiker ten opzichte van het vorige recept. In dit artikel staat de herformulering van Kellogg’s Coco Pops centraal. Waarom laat je mensen wennen aan minder zoet? We praten met Nutrition Business […]

Voedingsmiddelenreclame op social media

17 oktober 2018


Afgelopen maandag nam onze directeur Marian Geluk deel aan het Radar-item over reclame in vlogs gericht op jongeren, waar zij het standpunt van de voedingsmiddelenindustrie hierop helder naar voren bracht. Klik hier om het interview terug te zien. Radar besteedde […]

FNLI-Jaarbijeenkomst 2018: Lancering FNLI-Award en speech bestuursvoorzitter: ‘Hervind en bestendig het vertrouwen van de burger’

11 oktober 2018


Voorzitter Bas Alblas heeft tijdens zijn eerste FNLI-jaarbijeenkomst als voorzitter van de fabrikantenkoepel een oproep gedaan het vertrouwen van de consument en de burger te hervinden en te bestendigen. In zijn speech wees hij op de constructieve bijdrage van een […]

Nederlanders eten ongemerkt gezonder

20 september 2018


De levensmiddelenindustrie en supermarkten zijn er wederom in geslaagd de receptuur van producten te veranderen, waardoor Nederlanders (ongemerkt) gezonder kunnen eten. Elk jaar worden er afspraken gemaakt –  in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling – over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. […]

Proefsessie met staatssecretaris Blokhuis onderstreept het belang van zorgvuldig herformuleren

17 september 2018


Politieke en maatschappelijke organisaties roepen producenten vaak op minder zout, verzadigd vet en suiker te gebruiken. Dit klinkt makkelijk, maar de realiteit is weerbarstiger. Op donderdag 13 september lieten drie FNLI-leden (Sonneveld, FrieslandCampina en Coca-Cola)  hun succesvolle en minder succesvolle […]

Toenemende bewustwording in de AgriFoodsector leidt tot erkenning Gedragscode Voedselveiligheid

10 september 2018


Een groeiend aantal bedrijven (>230) heeft de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit ondertekend. Door te ondertekenen maakt een voedselfabrikant openbaar dat zij de borging van voedselveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons voedsel is veilig, zo laat ook het NVWA-rapport […]

Technologisch hoogstandje: 22% minder zout in Goudse 48+ kaas

7 september 2018


In deze ‘Herformulering in de spotlights’ staat álle Goudse 48+ Kaas uit Nederland centraal. Sinds 2006 bevat Goudse 48+ kaas 22% minder zout. Niki Tieman, Teamleider Research & Development van DOC Kaas B.V, vertelt hoe deze herformulering tot stand is […]

Suikerreductie in Red Band winegums

24 augustus 2018


Veel fabrikanten verlaagden de afgelopen jaren zout, suiker, (verzadigd) vet of calorieën in hun producten. In deze reeks zetten we geherformuleerde producten in de spotlights én vertellen we het verhaal om tot een succesvol geherformuleerd product te komen. Zo introduceerde Red […]