Nieuws

(161 resultaten)




Voedselkeuzelogo staat centraal op het Food Future Event in Nieuwegein

12 april 2019


Den Haag, 12 april 2019  In grote getale kwamen voedingsmiddelenbedrijven, stakeholders en overheid dinsdagochtend bijeen op het jaarlijkse VMT-event. Dit jaar stond ‘de toekomst van ons voedsel’ centraal. Ook de FNLI was aanwezig op deze dag. Paul Blokhuis, staatssecretaris van […]

Vacature Public Affairs Manager

29 maart 2019


De FNLI is op zoek naar een: PUBLIC AFFAIRS MANAGER (1,0 fte) met gevoel voor politieke verhoudingen en het publieke debat     De organisatie De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is dé koepelorganisatie van bedrijven en brancheorganisaties in de […]

FNLI maakt inzet in Preventieakkoord zichtbaar

27 maart 2019


Eind november tekende Marian Geluk namens de Nederlandse levensmiddelenindustrie het Nationaal Preventieakkoord.  Daarin committeert de levensmiddelensector zich aan concrete maatregelen om minder calorieën op de markt te brengen. Onze inzet is gevisualiseerd in een infographic. Hierin ziet u wat de FNLI […]

FNLI AWARD VOOR FRONTRUNNER IN DE VOEDSELINDUSTRIE

11 maart 2019


De Federatie Nederlandse levensmiddelenindustrie (FNLI) reikt voor het eerst dit jaar de FNLI Award uit. De naamprijs is bedoeld voor de personen of teams achter vernieuwende initiatieven of projecten met grote potentiële maatschappelijke en economische impact. Personen die het verschil […]

FNLI juicht Plastic-Pact toe

21 februari 2019


Den Haag – 21 februari 2019   Vandaag hebben overheid en bedrijfsleven het zogenaamde ‘Plastic-Pact’ gesloten. Het pact is ondertekend door individuele plastic-producerende en plastic-toepassende bedrijven, waaronder een aantal leden van de FNLI. Doel van het Pact is het gebruik van […]

Aanscherping regels over kinderreclame vanaf vandaag van kracht

1 februari 2019


Den Haag, 1 februari 2019        Per 1 februari is de Reclamecode voor Voedingsmiddelen aangescherpt. De wijziging houdt in dat producenten geen kinderidolen meer gebruiken op hun voedselverpakkingen en Point of sale materiaal als hun producten niet voldoen aan de voedingskundige […]

Publiek-private samenwerking cruciaal voor wetenschappelijk onderzoek

25 januari 2019


Op 24 januari is een aflevering van het televisieprogramma Rambam verschenen, waarbij zowel marktonderzoek als het toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek en de rol van het bedrijfsleven om dit financieel mede mogelijk te maken aan de orde kwam. Een breed […]

Verslag IMVO-pilot met VBZ

18 januari 2019


Een mooie aftrap van 2019 met een succesvolle pilot werksessie van de FNLI met als onderwerp Internationaal Verantwoord Ondernemen (IMVO)! Tijdens deze sessie op 15 januari 2019 hebben 9 leden van de VBZ handvatten gekregen voor een praktische implementatie van […]

Groeiend aantal bedrijven ondertekent Gedragscode Voedselveiligheid

10 januari 2019


Al ruim 250 bedrijven ondertekenden de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit voorafgaand aan de FNLI-Jaarbijeenkomst. Op 11 oktober 2018 kwamen daar drie nieuwe bedrijven bij: Alpro, Baltussen en Coroos! Dank aan Ann de Jaeger (tekende namens Alpro en Danone), Ruben Bringsken […]

Terugblik Nationale Food Nieuwjaarsbijeenkomst

9 januari 2019


Maandag 7 januari was de goedbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de FNLI en CBL in Nieuwegein, georganiseerd door SCCL. Een mooi moment om het glas te heffen met onze handelspartners in de retail. Laurens Sloot van de Universiteit Groningen/ EFMI heeft een inleiding gehouden […]

Levensmiddelenindustrie heeft meegewerkt aan Ontwerp van het Klimaatakkoord

28 december 2018


Den Haag, 28 december 2018 – Op 21 december presenteerde Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, het Ontwerp van het Klimaatakkoord aan het kabinet. In de komende tijd wordt dit onderhandelaarsontwerp voorgelegd aan de leden van de FNLI.  De onderhandelingen […]

Smaakversterkers uit champignons helpen zout te verlagen in soep

10 december 2018


In deze herformulering in de spotlights staat de zoutverlaagde erwtensoep met ham van Colruyt centraal. Sinds 2017 bevat dit product 50% minder zout. Productontwikkelaar Kirsten Vanwildemeersch vertelt hoe dit product met behulp van de Scelta Taste Accelerator tot stand is […]