Nieuws

(143 resultaten)




Vacature Manager Duurzaamheid

18 september 2018


De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is op zoek naar een krachtige en gedreven Manager Duurzaamheid (fulltime), die met en voor levensmiddelenfabrikanten invulling en uitvoering kan geven aan het duurzaamheidsbeleid van de FNLI. De functie behelst veel aspecten zoals standpuntontwikkeling […]

Proefsessie met staatssecretaris Blokhuis onderstreept het belang van zorgvuldig herformuleren

17 september 2018


Politieke en maatschappelijke organisaties roepen producenten vaak op minder zout, verzadigd vet en suiker te gebruiken. Dit klinkt makkelijk, maar de realiteit is weerbarstiger. Op donderdag 13 september lieten drie FNLI-leden (Sonneveld, FrieslandCampina en Coca-Cola)  hun succesvolle en minder succesvolle […]

Toenemende bewustwording in de AgriFoodsector leidt tot erkenning Gedragscode Voedselveiligheid

10 september 2018


Een groeiend aantal bedrijven (>230) heeft de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit ondertekend. Door te ondertekenen maakt een voedselfabrikant openbaar dat zij de borging van voedselveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons voedsel is veilig, zo laat ook het NVWA-rapport […]

Technologisch hoogstandje: 22% minder zout in Goudse 48+ kaas

7 september 2018


In deze ‘Herformulering in de spotlights’ staat álle Goudse 48+ Kaas uit Nederland centraal. Sinds 2006 bevat Goudse 48+ kaas 22% minder zout. Niki Tieman, Teamleider Research & Development van DOC Kaas B.V, vertelt hoe deze herformulering tot stand is […]

Suikerreductie in Red Band winegums

24 augustus 2018


Veel fabrikanten verlaagden de afgelopen jaren zout, suiker, (verzadigd) vet of calorieën in hun producten. In deze reeks zetten we geherformuleerde producten in de spotlights én vertellen we het verhaal om tot een succesvol geherformuleerd product te komen. Zo introduceerde Red […]

Suikervrije Sprite van Coca-Cola in de spotlights

31 juli 2018


Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren zout, suiker, calorieën of  verzadigd vet verlaagd in producten. Vaak een lastige zaak, maar zeer nuttig om het consumenten makkelijker te maken minder te consumeren. In deze reeks zetten de we een serie geslaagde […]

Succesvolle zoutverlaging in Lay’s

19 juli 2018


Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren zout, suiker, calorieën of  verzadigd vet verlaagd in producten. Vaak een lastige zaak, maar zeer nuttig om het consumenten makkelijker te maken minder te consumeren. In deze reeks zetten de we een serie geslaagde […]

Belangrijke stap voorwaarts in Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

29 juni 2018


De Nederlandse voedingsmiddelensector verenigd in de FNLI zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde productieketen. We zijn trots en blij dat vandaag Convenant voedingsmiddelen is ondertekend waar we ons commitment uitspreken om de volgende stap te zetten in Internationaal […]

Fipronil-rapport: voedselveiligheid was, is en blijft de hoogste prioriteit van voedingsfabrikanten

25 juni 2018


De FNLI is blij dat er grondig onderzoek gedaan is door de Commissie Sorgdrager naar de fipronil crisis. De FNLI heeft meegewerkt aan dit onderzoek maar het rapport is ook voor ons nieuw. We zullen het onderzoek zorgvuldig moeten bestuderen […]

Voedselveiligheid Nederland staat er goed op!

7 juni 2018


Ons voedsel is veilig, zo laat het NVWA-rapport ‘Staat van voedselveiligheid’ zien. Als u een potje pindakaas of pizza koopt in de winkel, is bij elke stap (van de inkoop van de grondstoffen tot het maken en verpakken van het […]

Ruim een miljoen toegekend aan de Food Innovation Academy

5 juni 2018


Lentiz onderwijsgroep heeft samen met diverse partners uit de levensmiddelenindustrie voor het Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy 1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, heeft dit vanmorgen bekend gemaakt. […]

Agrofood bijeenkomst

8 mei 2018


Graag nodigen we ondernemers, energiecoördinatoren en duurzaamheidsmanagers uit de voedselverwerkende industrie uit voor de AgroFood bijeenkomst: Klimaat- en Energieakkoord in beeld op 18 mei van 09.30 tot 15.00 uur in de Malietoren in Den Haag. Tijdens deze informatieve dag wordt […]