Nieuws

(255 resultaten)




FNLI-Jaarbijeenkomst 2021

17 september 2021


De FNLI-Jaarbijeenkomst is hét jaarlijkse evenement waar relaties en betrokkenen uit de levensmiddelenindustrie samenkomen. We kunnen elk jaar rekenen op +/- 400 gasten uit het bedrijfsleven, van overheidsinstanties en andere stakeholders. De FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 zal op 14 oktober plaatsvinden. Afhankelijk […]

De levensmiddelenindustrie in transitie: subsidie voor activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid

3 september 2021


Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) is het erkende Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de levensmiddelenindustrie en ondersteunt met een aantal partners, waaronder de FNLI, bedrijven en branches. Dit doet zij door regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheden te initiëren, door kennisuitwisseling […]

Openstaande vacatures bij de FNLI

19 augustus 2021


Werken voor één van de grootste en meest ambitieuze sectoren van Nederland? De FNLI heeft momenteel twee openstaande vacatures: Manager Duurzaamheid (32-40 uur) In deze functie houd je je bezig met strategische beleidsontwikkeling en belangenbehartiging op zowel nationaal als Europees […]

Sectoren brengen grondstofverspilling in kaart met expertise van ‘Samen Tegen Voedselverspilling’

18 augustus 2021


De stichting Samen Tegen Voedselverspilling zet zich samen met bedrijven en publieke organisaties in om voedselverspilling vóór 2030 met de helft te verminderen. De stichting organiseert van 7 tot 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week worden […]

Analyse ‘Monitor Kindermarketing Voor Voedingsproducten’: reclame op digitale platforms is een aandachtspunt

21 juli 2021


Sinds een aantal jaren evalueert de overheid de naleving van de ‘Reclamecode Voor Voedingsmiddelen’ (RVV). In het bijzonder de passages in de code die gaan over reclame gericht op kinderen. De naleving van die afspraken wordt in opdracht van het […]

Plantaardig ijs winnaar van Nederlandse voorronde Ecotrophelia

12 juli 2021


Team AERT van Aeres Hogeschool heeft de Nederlandse voorronde van de Europese studentencompetitie gewonnen met het door hen ontwikkelde plantaardige ijs. De studenten wisten op basis van gele erwten een vervanger voor regulier ijs te maken. Cees-Jan Adema, directeur FNLI, […]

Samen SLIM: Subsidie voor leren en ontwikkelen binnen mkb-organisaties

22 juni 2021


Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) is het erkende Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de levensmiddelenindustrie en ondersteunt met een aantal partners, waaronder de FNLI, bedrijven en branches. Dit doet zij door regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheden te initiëren, door kennisuitwisseling […]

Ecotrophelia-studenten ontwikkelen nieuwe producten met ondersteuning van FNLI

18 juni 2021


Vrijdag 25 juni vindt de Nederlandse finale van Ecotrophelia plaats. Een competitie waarin studententeams nieuwe producten ontwikkelen die op een duurzame wijze geproduceerd kunnen worden en oog hebben voor de gezondheid. FNLI ondersteunt de competitie door de studententeams in contact […]

‘Monitor Kindermarketing voor Voedingsproducten’: regels goed nageleefd, extra aandacht digitaal blijft noodzakelijk

10 juni 2021


De regels uit de ‘Reclamecode Voor Voedingsmiddelen’ (RVV) voor reclame gericht op kinderen worden door het overgrote deel van de voedingsmiddelenproducenten goed nageleefd. Reclame op digitale platforms, waaronder social media en in samenwerking met influencers, blijft een extra aandachtspunt. Dat […]

Vanaf 1 juli statiegeld op kleine plastic flesjes

31 mei 2021


Op 1 juli 2021 wordt het statiegeldsysteem uitgebreid. Vanaf dat moment zit er statiegeld op kleine plastic flesjes van frisdranken en waters. Producenten en importeurs zijn dan verplicht om € 0,15 statiegeld te heffen op deze flesjes. Op grote flessen […]

Veel inspanningen en resultaten voor verbetering productaanbod en nog meer stappen te zetten

20 mei 2021


Het RIVM publiceerde vandaag het rapport op basis van haar laatste onderzoek naar het geschatte effect van de afspraken uit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP). Het RIVM concludeert dat “fabrikanten kleine stappen hebben gezet om producten minder zout en suiker […]

Wint een Nederlands mkb-bedrijf de eerste ‘Foodies Award’?

13 april 2021


‘The Foodies’ is de allereerste Europese award voor mkb-bedrijven in de voedings- en drankenindustrie die excelleren op het gebied van duurzaamheid. De award is een initiatief van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie die de voedings- en drankenindustrie op Europees niveau vertegenwoordigt. Geef […]

NL leert door binnen de agrofood

9 april 2021


Ondernemers binnen de food, feed en agro-industrie staan door de COVID-19 crisis voor grote uitdagingen. De FNLI, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en 10 samenwerkende partners, bestaande uit opleiders en brancheverenigingen, hebben de handen ineengeslagen om circa 2750 werknemers een (bijna) […]

Herstel de disbalans van energiebelasting en subsidie voor de levensmiddelenindustrie

30 maart 2021


Levensmiddelenbedrijven onderschrijven de noodzaak voor verduurzaming als geen ander. Maar om de energietransitie in de levensmiddelenindustrie te realiseren en de duurzaamheidsambities van levensmiddelenbedrijven waar te blijven maken, is een eerlijker inrichting van energieheffingen en -subsidies nodig. Bekijk in de video […]

FNLI roept partijen op afspraken rond introductie Nutri-Score te respecteren

23 maart 2021


Deze week vernamen wij dat supermarkten beginnen met de voorbereidingen om huismerkproducten met het voedselkeuzelogo Nutri-Score in de zomer te laten instromen. Zij wachten niet meer op een definitief groen licht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). […]

In memoriam: Geert de Rooij (1977 – 2021)

15 maart 2021


Dit weekeinde ontvingen wij het verdrietige bericht dat onze collega Geert de Rooij afgelopen vrijdag is overleden. Geert was al langere tijd ziek en zijn toestand is de afgelopen weken helaas snel achteruit gegaan. Geert is slechts 43 jaar geworden. […]

‘The Foodies’: Duurzaamheids Award voor het midden- en kleinbedrijf

5 maart 2021


‘The Foodies’ is de allereerste Europese award voor het midden- en kleinbedrijf in de voedings- en drankenindustrie dat excelleert op het gebied van duurzaamheid. De award is een initiatief van FoodDrinkEurope, de koepelorganisatie die de voedings- en drankenindustrie op Europees […]

Voedselverkiezingsdebat 2021: Duidelijke doelen en afspraken nodig voor sterke keten

23 februari 2021


Tijdens het Voedselverkiezingsdebat, dat vandaag (23 februari) online georganiseerd werd, gingen elf (kandidaat-)Kamerleden met elkaar in debat over een aantal actuele en relevante onderwerpen voor de Agri & Foodsector, zoals ‘gezondheid’, ‘duurzaamheid’ en ‘prijsvorming’. Circa 500 deelnemers keken live mee. […]