Nieuws

(143 resultaten)




Vacature Manager Duurzaamheid

18 september 2018


De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is op zoek naar een krachtige en gedreven Manager Duurzaamheid (fulltime), die met en voor levensmiddelenfabrikanten invulling en uitvoering kan geven aan het duurzaamheidsbeleid van de FNLI. De functie behelst veel aspecten zoals standpuntontwikkeling […]

Proefsessie met staatssecretaris Blokhuis onderstreept het belang van zorgvuldig herformuleren

17 september 2018


Politieke en maatschappelijke organisaties roepen producenten vaak op minder zout, verzadigd vet en suiker te gebruiken. Dit klinkt makkelijk, maar de realiteit is weerbarstiger. Op donderdag 13 september lieten drie FNLI-leden (Sonneveld, FrieslandCampina en Coca-Cola)  hun succesvolle en minder succesvolle […]

Toenemende bewustwording in de AgriFoodsector leidt tot erkenning Gedragscode Voedselveiligheid

10 september 2018


Een groeiend aantal bedrijven (>230) heeft de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit ondertekend. Door te ondertekenen maakt een voedselfabrikant openbaar dat zij de borging van voedselveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons voedsel is veilig, zo laat ook het NVWA-rapport […]

Technologisch hoogstandje: 22% minder zout in Goudse 48+ kaas

7 september 2018


In deze ‘Herformulering in de spotlights’ staat álle Goudse 48+ Kaas uit Nederland centraal. Sinds 2006 bevat Goudse 48+ kaas 22% minder zout. Niki Tieman, Teamleider Research & Development van DOC Kaas B.V, vertelt hoe deze herformulering tot stand is […]

Suikerreductie in Red Band winegums

24 augustus 2018


Veel fabrikanten verlaagden de afgelopen jaren zout, suiker, (verzadigd) vet of calorieën in hun producten. In deze reeks zetten we geherformuleerde producten in de spotlights én vertellen we het verhaal om tot een succesvol geherformuleerd product te komen. Zo introduceerde Red […]

Suikervrije Sprite van Coca-Cola in de spotlights

31 juli 2018


Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren zout, suiker, calorieën of  verzadigd vet verlaagd in producten. Vaak een lastige zaak, maar zeer nuttig om het consumenten makkelijker te maken minder te consumeren. In deze reeks zetten de we een serie geslaagde […]

Succesvolle zoutverlaging in Lay’s

19 juli 2018


Veel fabrikanten hebben de afgelopen jaren zout, suiker, calorieën of  verzadigd vet verlaagd in producten. Vaak een lastige zaak, maar zeer nuttig om het consumenten makkelijker te maken minder te consumeren. In deze reeks zetten de we een serie geslaagde […]

Belangrijke stap voorwaarts in Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

29 juni 2018


De Nederlandse voedingsmiddelensector verenigd in de FNLI zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde productieketen. We zijn trots en blij dat vandaag Convenant voedingsmiddelen is ondertekend waar we ons commitment uitspreken om de volgende stap te zetten in Internationaal […]

Fipronil-rapport: voedselveiligheid was, is en blijft de hoogste prioriteit van voedingsfabrikanten

25 juni 2018


De FNLI is blij dat er grondig onderzoek gedaan is door de Commissie Sorgdrager naar de fipronil crisis. De FNLI heeft meegewerkt aan dit onderzoek maar het rapport is ook voor ons nieuw. We zullen het onderzoek zorgvuldig moeten bestuderen […]

Voedselveiligheid Nederland staat er goed op!

7 juni 2018


Ons voedsel is veilig, zo laat het NVWA-rapport ‘Staat van voedselveiligheid’ zien. Als u een potje pindakaas of pizza koopt in de winkel, is bij elke stap (van de inkoop van de grondstoffen tot het maken en verpakken van het […]

Ruim een miljoen toegekend aan de Food Innovation Academy

5 juni 2018


Lentiz onderwijsgroep heeft samen met diverse partners uit de levensmiddelenindustrie voor het Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy 1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, heeft dit vanmorgen bekend gemaakt. […]

Agrofood bijeenkomst

8 mei 2018


Graag nodigen we ondernemers, energiecoördinatoren en duurzaamheidsmanagers uit de voedselverwerkende industrie uit voor de AgroFood bijeenkomst: Klimaat- en Energieakkoord in beeld op 18 mei van 09.30 tot 15.00 uur in de Malietoren in Den Haag. Tijdens deze informatieve dag wordt […]

Kinderidolen uit het schap

1 mei 2018


Kinderidolen zoals Stuart, Kevin en Bob (beter bekend als de Minions) op verpakkingen van minder gezonde producten zijn definitief verleden tijd. De FNLI en haar leden hebben met adverteerders afgesproken om de regels voor kinderidolen uit te breiden naar schapmaterialen […]

Advies Commissie Productverbetering kiest voor andere aanpak herformulering

26 april 2018


De aanbevelingen die de Commissie Criteria Productverbetering doet over het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) stuurt aan op een andere benadering dan hoe het Akkoord nu werkt. Het Akkoord is in 2014 in het leven geroepen. In de huidige aanpak maken […]

FNLI reactie op nieuws over betalingstermijnen

11 april 2018


De FNLI vindt het steeds verder oprekken van betalingstermijnen onwenselijk, dit is niet in het belang van de levensmiddelenindustrie en haar ketenpartners. Als er een wijziging van de wettelijke betalingstermijn wordt ingevoerd kán dit een verbetering zijn van de huidige […]

Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

29 maart 2018


In een tijdperk waar nep nieuws hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event […]

Werkbezoek van minister Schouten aan Bakker Barendrecht

28 maart 2018


Ketensamenwerking cruciaal voor duurzame productie en distributie van groenten en fruit. Ridderkerk, 26 maart 2018 – Op uitnodiging van de Alliantie Verduurzaming Voedsel bracht Carola Schouten, minister van LNV, vandaag een werkbezoek aan Bakker Barendrecht in Ridderkerk. De minister heeft […]

De Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt namens de gehele voedselketen ‘Het klimaat op ons bord’ aan minister Schouten (LNV)

13 maart 2018


Rhenen, 13 maart 2018 – Gisteren overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, het boekje ‘het klimaat op ons bord’ aan Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Een symbolisch bord, met een greep uit de vele […]

Bedrijfsleven blij met afspraken zwerfafvalreductie met staatssecretaris Van Veldhoven

10 maart 2018


Over twee dingen is iedereen het eens. Het recyclen van plastic is belangrijk voor het milieu: plastic verpakkingsafval kunnen we weer als grondstof gebruiken voor nieuwe producten. En, verpakkingen horen niet op straat of in de natuur. Vandaag heeft staatssecretaris […]

FNLI ziet aanmoediging in rapporten NVWA over daling zout en vetten levensmiddelen

22 december 2017


  In de vandaag gepubliceerde rapporten van de NVWA over de reductie van zout en (verzadigd) vet, ziet de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie een voorzichtige bemoediging dat het Akkoord van de sector uit 2014 werkt. Dit Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) bevat […]

Bas Alblas nieuwe voorzitter bestuur FNLI

29 november 2017


Vanaf 1 april 2018 zal Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer, de voorzittershamer gaan hanteren in het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Hiermee wordt hij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de rol die de […]

Convenant voor betere aansluiting groen werkveld – onderwijs

15 november 2017


Begin november ondertekende de FNLI samen met andere werkgevers uit de groene sector een convenant om duurzame samenwerking te bekrachtigen. Via het platform ‘onderstructuur groen’ waarin het groene bedrijfsleven is vertegenwoordigd, worden de gemeenschappelijke onderwijsbelangen in het mbo behartigd. Er […]

FutureProef van start bij Royal A-Ware Heerenveen

6 november 2017


Van 6 t/m 17 november 2017 stelt de levensmiddelenindustrie voor de derde maal haar deuren open voor vmbo- en havo-scholieren uit de regio om kennis te maken met arbeidskansen in de sector. Dit jaar doen er voor het eerst zes […]

Pampers Merk van het Jaar 2017

19 oktober 2017


Red Bull wint Bijzondere Prestatie award voor beste Merkkrachtontwikkeling Pampers is uit 89 A-merken door de Nederlandse consument verkozen tot Merk van het Jaar 2017. Uit in totaal 50.000 scores, gekwantificeerd en beoordeeld door GfK, scoorde Pampers het hoogst op […]