Vacature: Manager Duurzaamheid (fulltime)

Vacature: Manager Duurzaamheid (fulltime)

21 april 2020


De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is op zoek naar een krachtige en gedreven Manager Duurzaamheid, die met en voor levensmiddelenfabrikanten invulling en uitvoering kan geven aan het duurzaamheidsbeleid van de FNLI.

 

De functie behelst veel aspecten zoals standpuntontwikkeling met de leden van de FNLI, contact onderhouden met ministeries en andere stakeholders, en kansen signaleren in het ontwikkelende duurzaamheidsveld.

 

Klimaatbeleid en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn nu én komende jaren twee belangrijke speerpunten. Als manager duurzaamheid werk je samen met de directeur aan deze strategische dossiers.

Een geschikte kandidaat kan snel schakelen, is in staat om met een veelheid aan bedrijven en externe stakeholders te communiceren, en denkt en handelt in het belang van de sector.

 

Kernwoorden: Strategische beleidsontwikkeling. Leiden van projecten. Belangenbehartiging op nationaal en Europees niveau. Overtuigende ledencommunicatie- en advisering. Stakeholderdialoog.

 

Profiel:

  • Energiek, gedreven en proactief;
  • Generalist, met brede belangstelling voor bedrijfsleven, politiek en maatschappij;
  • Gevoel voor en ervaring met diplomatie en politieke verhoudingen;
  • Academische opleiding en analytisch sterk;
  • Kennis van of ervaring met één of meerdere duurzaamheidsdossiers;
  • Meer dan gemiddelde schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • 5-10 jaar relevante werkervaring (bv. consultancy, belangenbehartiging of beleid).

 

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie is de koepelorganisatie van bedrijven en brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De belangrijkste beleidsterreinen voor de FNLI zijn: veiligheid & regelgeving, gezondheid, verduurzaming, concurrentiekracht en efficiënte ketens. De FNLI biedt een uitdagende en prettige werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Meer informatie en solliciteren

Voor deze vacature werken we samen met recruitmentbureau SustainableTalent. Voor meer informatie of heeft u interesse in deze functie in het hart van duurzaamheidsontwikkeling in de industrie en politiek? Mail uw CV met motivatiebrief uiterlijk 1 juni naar Annick Schmeddes van Sustainable Talent annick@sustainabletalent.nl, 06-54392115

Gesprekken met recruiter zijn op 4+5+8 juni 2020 bij Sustainable Talent te Utrecht.