Stichting Versfust

Een efficiënte logistiek is van groot belang voor de distributie van versproducten. De producten zijn immers beperkt houdbaar. De retail- en levensmiddelenindustrie werken in de Stichting VersFust samen om de versdistributie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Efficiëntie en duurzaamheid zijn daarbij de sleutelwoorden. De Stichting VersFust is een initiatief van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie.

Binnen de VersFustpool rouleren ruim 23 miljoen gestandaardiseerde fusten met een integraal kostenniveau dat tot de laagste in Europa behoort. Met een levensduur van minstens 15 jaar leveren de fusten een grote bijdrage aan duurzaamheid in de distributieketen.

De VersFustpool staat voor:

  • efficiënte en duurzame distributie van verse producten
  • lage operationele kosten
  • voldoende beschikbaarheid van fust
  • geen onnodige afstemming tussen retailers en producenten
  • materiaalbesparing op verpakkingen

De Stichting VersFust is eigenaar van het fust en bepaalt het beleid en de spelregels van de VersFustpool. Pool Service is de poolmanager en voert alle dagelijkse, operationele werkzaamheden uit.

Meer informatie: www.stichtingversfust.nl

Gerelateerde artikelen

Nederlandse levensmiddelenindustrie bezorgd over Europese markt ‘met de Franse slag’

7 augustus 2015


FNLI sluit zich aan bij oproep NZO en LTO Nederland voor vrij handelsverkeer De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) kijkt met argusogen naar de recente ontwikkelingen in Frankrijk, waarbij wordt opgeroepen de import van buitenlandse producten stil te leggen, om […]

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

18 mei 2016


Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en […]

Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam

29 februari 2016


Bedrijfsleven tilt verduurzaming over de gehele linie naar het volgende level Vandaag overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, een ‘stamppot vol duurzaamheid’, aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Aan de hand van de ingrediënten van […]