Verbetering productsamenstelling

Voedingsmiddelenproducenten werken door innovatie en veranderde productsamenstelling aan het voedingskundige effect van producten. Op een verantwoorde wijze producten aanpassen is geen kortlopend traject: veiligheid, houdbaarheid, kwaliteit en consumentenbehoeften als smaak spelen mee in het proces. De levensmiddelenindustrie werkt samen met haar ketenpartners (supermarkten, horeca, catering) aan een reductie van het zoutgehalte, verzadigde vetten, de energiedichtheid en de portiegrootte van producten om het voor de consument gemakkelijker te maken een verantwoord voedingspatroon na te leven.

Overige Speerpunten

  • Voedingswaarde-informatie

    Consumenten kunnen op het etiket informatie vinden over onder andere de samenstelling van het product, de mogelijke aanwezigheid van allergenen, de hoeveelheid van het product, de houdbaarheid, de bewaarvoorschriften, de gebruiksvoorwaarden en de naam of adres van de verkoper. Vanaf […]

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

array(4) { [0]=> string(98) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/06/Blikken-blanco-gestapeld-e1433923563245-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Reactie op artikel Foodwatch over suikergebruik in groenteconserven Lees verder

Reactie op artikel Foodwatch over suikergebruik in groenteconserven

28 december 2016


In reactie op het artikel van Foodwatch, het volgende: Sinds 2014 werkt de Levensmiddelenindustrie samen met de overheid om suiker, zout en vet in producten structureel te verlagen in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Doel van het akkoord is een verbetering […]

array(4) { [0]=> string(84) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/04/zoutvaatje-e1429175592379-360x164.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(164) [3]=> bool(true) } FNLI verrast over resultaten RIVM-onderzoek zoutinname Lees verder

FNLI verrast over resultaten RIVM-onderzoek zoutinname

5 oktober 2016


Zoutgehalte in veel geconsumeerde voedingsmiddelen reeds sterk gedaald De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is, net als het CBL, verrast dat de inspanningen van fabrikanten en supermarkten op het gebied van zoutreductie niet zijn terug te zien in de resultaten […]

array(4) { [0]=> string(99) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2016/02/Koekjes-opspuiten-machine-e1456315310879-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Ook FNLI voorstander van gelijke portiegroottes Lees verder

Ook FNLI voorstander van gelijke portiegroottes

24 februari 2016


Deze week vroeg de Consumentenbond aandacht voor verwarrende portiegroottes op verpakkingen. Net als de Consumentenbond is de FNLI voorstander van het gebruik van zoveel mogelijk gelijke portiegroottes, om verwarring onder consumenten te voorkomen. Daarom werken we aan de harmonisatie van […]