Voedingswaarde-informatie

Consumenten kunnen op het etiket informatie vinden over onder andere de samenstelling van het product, de mogelijke aanwezigheid van allergenen, de hoeveelheid van het product, de houdbaarheid, de bewaarvoorschriften, de gebruiksvoorwaarden en de naam of adres van de verkoper. Vanaf 14 december 2014 is het verplicht om op het etiket ook de voedingswaarde te vermelden. Levensmiddelenproducenten zijn gebonden aan strenge regels die zijn vastgelegd in de Europese etiketteringsvoorschriften (Verordening EU nr. 1169/2011). De FNLI is voorstander van eenduidige, feitelijke, begrijpelijke en objectieve informatie op het etiket. Op basis daarvan kunnen consumenten een geïnformeerde keuze maken.

Overige Speerpunten

  • Verbetering productsamenstelling

    Voedingsmiddelenproducenten werken door innovatie en veranderde productsamenstelling aan het voedingskundige effect van producten. Op een verantwoorde wijze producten aanpassen is geen kortlopend traject: veiligheid, houdbaarheid, kwaliteit en consumentenbehoeften als smaak spelen mee in het proces. De levensmiddelenindustrie werkt samen met […]

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

array(4) { [0]=> string(67) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/02/23012015-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } FNLI betreurt stemming Europees Parlement voor verplichte herkomstetikettering Lees verder

FNLI betreurt stemming Europees Parlement voor verplichte herkomstetikettering

23 januari 2015


Op 21 januari jl. stemde het Europees Parlement (ENVI Comité) voor een motie die de Commissie oproept om herkomstetikettering van vlees als ingrediënt verplicht te stellen. De FNLI betreurt dit besluit. Het primaire doel van etikettering van levensmiddelen is om […]

array(4) { [0]=> string(103) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2016/03/iStock_000013914042Small_50cr-e1458645449452-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf Lees verder

FNLI feliciteert Voedingscentrum met nieuwe Schijf van Vijf

22 maart 2016


Verbetering productsamenstelling blijft essentieel voor gezonder voedingspatroon Vandaag heeft het Voedingscentrum de vertaalslag van de Richtlijnen Goede Voeding 2015 naar een volwaardig voedingspatroon voor verschillende doelgroepen in Nederland gelanceerd: de nieuwe Schijf van Vijf en de daarbij behorende richtlijnen. De […]

array(4) { [0]=> string(101) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/07/iStock_000011984799_Large-2-e1437037103590-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } E-mailactie Foodwatch onnodige bangmakerij Lees verder

E-mailactie Foodwatch onnodige bangmakerij

16 juli 2015


(Namens de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) Foodwatch roept consumenten op een email te sturen naar supermarktketens om producten met bepaalde kleurstoffen uit de schappen te weren. Het gaat hier om vijf zogenaamde azo-kleurstoffen en E104 […]