Ketensamenwerking: Alliantie Verduurzaming Voedsel

De FNLI is medeoprichter en actieve partner van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, een ketenbreed samenwerkingsplatform dat enerzijds bedrijven informeert, stimuleert en faciliteert in hun verduurzamingsproces, en anderzijds met stakeholders en beleidsmakers belemmeringen voor verdere verduurzaming weg wil nemen. Binnen de Alliantie werkt de FNLI samen met LTO, CBL, Veneca, KHN en het ministerie van Economische Zaken aan de versnelling van verduurzamingsprocessen in de voedselketen.

Meer informatie: www.duurzamereten.nl.

Gerelateerde artikelen

array(4) { [0]=> string(131) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2016/02/Alliantie-Verduurzaming-Voedsel-stamppot-vol-duurzaamheid-e1456767529682-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam Lees verder

Alliantie Verduurzaming Voedsel overhandigt ‘stamppot vol duurzaamheid’ aan staatssecretaris Van Dam

29 februari 2016


Bedrijfsleven tilt verduurzaming over de gehele linie naar het volgende level Vandaag overhandigde Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel, een ‘stamppot vol duurzaamheid’, aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Aan de hand van de ingrediënten van […]

array(4) { [0]=> string(104) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2016/01/iStock_000023481264XLarge_20cr-e1452172930836-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Alliantie Verduurzaming Voedsel reeds aan de slag met ordening keurmerken Lees verder

Alliantie Verduurzaming Voedsel reeds aan de slag met ordening keurmerken

7 januari 2016


Bedrijfsleven deelt zorgen ACM over duurzaamheidskeurmerken De Alliantie Verduurzaming Voedsel deelt de zorgen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over mogelijke onduidelijkheid rondom de betekenis van duurzaamheidskeurmerken en het vertrouwen van consumenten hierin. Daarom nam de Alliantie al eerder […]

array(4) { [0]=> string(69) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2014/12/20012015_2-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling Lees verder

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

18 mei 2016


Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en […]