Samenwerking met de Voedselbanken

Het werk van de Voedselbanken is gericht op het ondersteunen van de armste mensen van Nederland én op het voorkomen van voedselverspilling. De Voedselbanken verdelen door bedrijven of particulieren gedoneerde voedingsmiddelen. De Voedselbanken hebben grote behoefte aan voedingsmiddelen om hun groeiende clientèle te kunnen blijven ondersteunen. Ze sluiten hiervoor steeds vaker structurele samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven en maatschappelijke organisaties. De FNLI ondersteunt de Voedselbanken Nederland en streeft ernaar onduidelijkheden over of belemmeringen voor donaties aan de Voedselbanken weg te nemen. Lees verder in het FNLI Factsheet – Doneren aan de Voedselbanken.

Andere relevante documenten en links:

Overige Standpunten

  • Circulaire economie

    In een toenemende en innovatieve circulaire economie is nauwelijks sprake meer van afval. Bijproducten vinden een nuttige toepassing, die voldoet aan eisen met betrekking tot milieu en menselijke gezondheid. De FNLI hecht een groot belang aan verdere ontwikkeling van de […]

    Lees verder
  • Reductie en verwaarding van reststromen

    Of het nu gaat om eetbare voedselresten of oneetbare reststromen, een fabrikant zal altijd streven naar zo min mogelijk verliezen, omdat de efficiëntie waarmee een fabrikant input (grondstoffen) omzet in output (eindproducten) en de waarde die hij daarbij toevoegt de […]

    Lees verder
  • Het meten van voedselverspilling

    Het is op dit moment niet mogelijk uitspraken te doen over de totale omvang van reststromen in de agrifoodketen of per ketenschakel, met uitzondering van voedselverspilling door consumenten. Veruit de meeste bedrijven in de keten monitoren reststromen intern, ten behoeve […]

    Lees verder
  • Voedselverspilling door consumenten

    Een groot deel van de voedselverspilling ontstaat in huishoudens. Consumenten zelf dragen dus, net als het bedrijfsleven, een belangrijke verantwoordelijkheid voedselverspilling terug te dringen. De levensmiddelenindustrie en haar ketenpartners willen een ondersteunende rol spelen bij de vermindering van deze verspilling […]

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

array(4) { [0]=> string(82) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2016/07/Boontjes-e1467904720839-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven! Lees verder

Discussieer mee over voedselverspilling op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven!

5 oktober 2017


Wie graag geïnspireerd wil worden in de strijd tegen voedselverspilling is van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lunchmeeting ‘Tegengaan van Voedselverspilling in de praktijk’ op donderdag 26 oktober. Deze meeting is georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel en […]

array(4) { [0]=> string(77) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/01/voedselverspilling-360x200.png" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } Levensmiddelenindustrie verwelkomt EU Circular Economy Package Lees verder

Levensmiddelenindustrie verwelkomt EU Circular Economy Package

2 december 2015


FNLI: ‘Europees beleid goede basis voor circulaire economie’ Vandaag publiceerde de Europese Commissie het herziene Circular Economy Package. Hierin worden maatregelen aangekondigd om de Europese economie meer circulair te maken: afval wordt grondstof. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is […]

array(4) { [0]=> string(67) "https://www.fnli.nl/wp-content/uploads/2015/02/02062014-360x200.jpg" [1]=> int(360) [2]=> int(200) [3]=> bool(true) } European Bakery Innovation Centre maakt nieuwe producten uit retourbrood Lees verder

European Bakery Innovation Centre maakt nieuwe producten uit retourbrood

23 maart 2016


Agrifoodketen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling Retourbrood gebruiken als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes levert kwalitatieve goede en smakelijke producten op. Dit blijkt uit een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre. Het innovatieproject is onderdeel van CARVE*: een […]