Nieuws

(255 resultaten)




FNLI-Jaarbijeenkomst 2021

17 september 2021


De FNLI-Jaarbijeenkomst is hét jaarlijkse evenement waar relaties en betrokkenen uit de levensmiddelenindustrie samenkomen. We kunnen elk jaar rekenen op +/- 400 gasten uit het bedrijfsleven, van overheidsinstanties en andere stakeholders. De FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 zal op 14 oktober plaatsvinden. Afhankelijk […]

De levensmiddelenindustrie in transitie: subsidie voor activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid

3 september 2021


Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) is het erkende Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de levensmiddelenindustrie en ondersteunt met een aantal partners, waaronder de FNLI, bedrijven en branches. Dit doet zij door regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheden te initiëren, door kennisuitwisseling […]

Openstaande vacatures bij de FNLI

19 augustus 2021


Werken voor één van de grootste en meest ambitieuze sectoren van Nederland? De FNLI heeft momenteel twee openstaande vacatures: Manager Duurzaamheid (32-40 uur) In deze functie houd je je bezig met strategische beleidsontwikkeling en belangenbehartiging op zowel nationaal als Europees […]

Sectoren brengen grondstofverspilling in kaart met expertise van ‘Samen Tegen Voedselverspilling’

18 augustus 2021


De stichting Samen Tegen Voedselverspilling zet zich samen met bedrijven en publieke organisaties in om voedselverspilling vóór 2030 met de helft te verminderen. De stichting organiseert van 7 tot 13 september 2021 de derde Verspillingsvrije Week. In deze week worden […]

Analyse ‘Monitor Kindermarketing Voor Voedingsproducten’: reclame op digitale platforms is een aandachtspunt

21 juli 2021


Sinds een aantal jaren evalueert de overheid de naleving van de ‘Reclamecode Voor Voedingsmiddelen’ (RVV). In het bijzonder de passages in de code die gaan over reclame gericht op kinderen. De naleving van die afspraken wordt in opdracht van het […]

Plantaardig ijs winnaar van Nederlandse voorronde Ecotrophelia

12 juli 2021


Team AERT van Aeres Hogeschool heeft de Nederlandse voorronde van de Europese studentencompetitie gewonnen met het door hen ontwikkelde plantaardige ijs. De studenten wisten op basis van gele erwten een vervanger voor regulier ijs te maken. Cees-Jan Adema, directeur FNLI, […]