Nieuws

(144 resultaten)




Nederlanders eten ongemerkt gezonder

20 september 2018


De levensmiddelenindustrie en supermarkten zijn er wederom in geslaagd de receptuur van producten te veranderen, waardoor Nederlanders (ongemerkt) gezonder kunnen eten. Elk jaar worden er afspraken gemaakt –  in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling – over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. […]

Vacature Manager Duurzaamheid

18 september 2018


De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is op zoek naar een krachtige en gedreven Manager Duurzaamheid (fulltime), die met en voor levensmiddelenfabrikanten invulling en uitvoering kan geven aan het duurzaamheidsbeleid van de FNLI. De functie behelst veel aspecten zoals standpuntontwikkeling […]

Proefsessie met staatssecretaris Blokhuis onderstreept het belang van zorgvuldig herformuleren

17 september 2018


Politieke en maatschappelijke organisaties roepen producenten vaak op minder zout, verzadigd vet en suiker te gebruiken. Dit klinkt makkelijk, maar de realiteit is weerbarstiger. Op donderdag 13 september lieten drie FNLI-leden (Sonneveld, FrieslandCampina en Coca-Cola)  hun succesvolle en minder succesvolle […]

Toenemende bewustwording in de AgriFoodsector leidt tot erkenning Gedragscode Voedselveiligheid

10 september 2018


Een groeiend aantal bedrijven (>230) heeft de Gedragscode Voedselveiligheid en Productintegriteit ondertekend. Door te ondertekenen maakt een voedselfabrikant openbaar dat zij de borging van voedselveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons voedsel is veilig, zo laat ook het NVWA-rapport […]

Technologisch hoogstandje: 22% minder zout in Goudse 48+ kaas

7 september 2018


In deze ‘Herformulering in de spotlights’ staat álle Goudse 48+ Kaas uit Nederland centraal. Sinds 2006 bevat Goudse 48+ kaas 22% minder zout. Niki Tieman, Teamleider Research & Development van DOC Kaas B.V, vertelt hoe deze herformulering tot stand is […]

Suikerreductie in Red Band winegums

24 augustus 2018


Veel fabrikanten verlaagden de afgelopen jaren zout, suiker, (verzadigd) vet of calorieën in hun producten. In deze reeks zetten we geherformuleerde producten in de spotlights én vertellen we het verhaal om tot een succesvol geherformuleerd product te komen. Zo introduceerde Red […]