Ecotrophelia-studenten ontwikkelen nieuwe producten met ondersteuning van FNLI

Ecotrophelia-studenten ontwikkelen nieuwe producten met ondersteuning van FNLI

18 juni 2021


Vrijdag 25 juni vindt de Nederlandse finale van Ecotrophelia plaats. Een competitie waarin studententeams nieuwe producten ontwikkelen die op een duurzame wijze geproduceerd kunnen worden en oog hebben voor de gezondheid. FNLI ondersteunt de competitie door de studententeams in contact te brengen met FNLI-leden die hen kunnen adviseren op het gebied van onder andere productontwikkeling, wetgeving en marketing.

Ecotrophelia wordt sinds 2008 georganiseerd in een groot aantal Europese landen. Topsector Agri & Food organiseert voor Nederland de nationale voorronde waarin studententeams van verschillende universiteiten en HBO-instellingen een innovatief voedingsmiddel ontwikkelen. Achterliggend doel is om studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met alle facetten van productontwikkelingen. Een aantal onderwijsinstellingen heeft deelname aan Ecotrophelia dan ook opgenomen in hun lesprogramma.

De inzendingen zijn van een hoog niveau. Zo hebben een aantal teams na afloop van de competitie hun product verder ontwikkeld en hebben tenminste twee teams hun product of een follow-up ervan op de markt gebracht. FNLI steunt al enkele jaren Ecotrophelia door onder andere een deel van het prijzengeld beschikbaar te stellen en door zitting te nemen in de jury. Sinds vorig jaar uit de betrokkenheid zich ook in de begeleiding van de studententeams. Renée Boerefijn, Commissievoorzitter Innovatie, heeft dit jaar een workshop georganiseerd waarin FNLI-leden als vraagbaak fungeerden op het gebied van productontwikkeling, wetgeving en marketing. De studenten konden tijdens de workshop een reality check doen op hun ideeën en werden geïnspireerd om knelpunten in hun ideeën op een nieuwe manier op te lossen.

De Nederlandse finale op 25 juni vindt plaats tussen 13:00 en 17:00 uur. Zeven teams presenteren dan hun ideeën. Vanwege de coronamaatregelen vindt deze editie online plaats. Geïnteresseerden kunnen de competitie volgen via deze link (via Microsoft Teams). De Europese finale is op 10 en 11 oktober in Duitsland.

Meer informatie en berichten over de vorige edities: