Premier Rutte neemt rapport over uitdagingen voedingssector in ontvangst

Premier Rutte neemt rapport over uitdagingen voedingssector in ontvangst

25 april 2016


  • Paul Polman (CEO Unilever) en Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina en voorzitter FNLI) overhandigen rapport ‘Spreek Smakelijk’
  • FNLI lanceert ‘Een open gesprek over voedsel’ tijdens eerste VoedselPoort

Minister-president Mark Rutte ontving vandaag het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Volgens het rapport van adviesbureau Roland Berger, in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), moet de levensmiddelenindustrie beter met de consument en burger in gesprek treden om vertrouwen in de sector te versterken. De FNLI gaf vanmiddag, tijdens de eerste Voedselpoort, de aftrap voor een bredere dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving onder de naam ‘Een open gesprek over voedsel’.

Premier Rutte ontving naast het rapport ook een schaalmodel van een ‘fabriek van plexiglas’. Het model staat symbool voor de weg naar meer openheid en transparantie die de Nederlandse levensmiddelenindustrie inslaat. Minister-president Mark Rutte: “De vraag naar Nederlands voedsel gaat alleen maar toenemen. Wereldwijd hebben we straks 9 miljard monden te voeden. Wij staan op pole position om daarin een grote rol te spelen. Dat de sector nu zelf tot op de bodem uitzoekt hoe het beter kan, is een teken van kracht en van ambitie. Zeker als je al een uitstekende positie hebt.”

Paul Polman, CEO Unilever: “We zien een wereldwijde trend waarin maatschappelijke vraagstukken de basis van onze voedselproductie raken. Het is aan ons als sector om oprecht naar de vraagstukken te kijken, erover in gesprek te gaan en de wijze van productie in de gehele keten hierop in te richten.”

Een open gesprek over voedsel
Bas van den Berg, FNLI-voorzitter en COO Royal FrieslandCampina: “Als voorzitter van de FNLI nodig ik al onze stakeholders uit een ‘open gesprek over voedsel’ te voeren. Zou het niet mooi zijn als we een online keukentafel bouwen waaraan gesprekken over voedsel tussen consument, wetenschap, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kunnen plaatsvinden. Met ruimte voor discussie en verschil van inzicht en met een onafhankelijke keukenmeester die het gesprek begeleidt.”

Kijk voor meer informatie op www.spreeksmakelijk.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Gerelateerde artikelen

Koopmans Merk van het Jaar 2016

13 oktober 2016


Mona wint Bijzondere Prestatie award voor online merkbeleving Koopmans is door de Nederlandse supermarktklant tot Merk van het Jaar 2016 verkozen. In een grootschalig consumentenonderzoek, uitgevoerd door GfK, scoorde Koopmans het hoogst op kwaliteit, innovatie en expressiviteit. Op de tweede […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Levensmiddelenindustrie investeert vol vertrouwen in de toekomst

15 oktober 2015


Levensmiddelenindustrie Europese koploper in investeringen in kennis en innovatie Het gaat goed met de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De economie trekt aan, de koopkracht neemt toe en het vertrouwen van ondernemers en consumenten groeit. Dit goede begin van 2015 zorgt ervoor dat […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Onderzoek naar effecten gedifferentieerde belastingen op voeding en dranken

14 december 2015


In opdracht van de FNLI heeft economisch onderzoeksbureau Decisio een uitgebreide literatuurstudie verricht naar de mogelijke effecten van gedifferentieerde belastingen c.q. accijnzen op bepaalde voedingsmiddelen, (non-alcoholische) dranken of ingrediënten. Daarnaast is onderzocht wat de mogelijke effecten zouden zijn van een […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn