Verduurzaming

Elke levensmiddelenfabrikant levert dagelijks inspanningen om milieuprestaties, sociale omstandigheden, dierenwelzijn en economische welvaart continu te verbeteren. Verduurzaming is een continu proces waarin diverse thema’s spelen, die vaak variëren per bedrijf. Op collectieve thema’s die heel de levensmiddelenindustrie aangaan werkt de FNLI dagdagelijks aan het creëren van (beleids-)ruimte die levensmiddelenfabrikanten nodig hebben om een duurzamere en verantwoorde productie dichterbij te brengen. Belangrijke overkoepelende dossiers zijn energiebesparing en reductie van CO2 uitstoot, beschikbaarheid van grondstoffen en efficiëntie, verwaarden van reststromen, internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO), duurzaam verpakken en circulaire economie. De levensmiddelenindustrie ziet het als haar opdracht om een positieve bijdrage te leveren aan economie, samenleving en omgeving. Hierbij streeft de sector ernaar om negatieve impact op mens, dier en milieu te verkleinen en bovenal open en transparant in de samenleving te staan.